Gündem

Terörist Fetullah Gülen'in ölümü dünya basınında! Bild ve Reuters'tan tepki çeken manşet

15 Temmuz başarısız darbe girişimin mimarı terörist FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü. Terör elebaşının ölümü dünya basınında da geniş yankı bulurken Alman Bild ve Reuters'ın ifadesi büyük tepki çekti.

Terörist Fetullah Gülen'in ölümü dünya basınında! Bild ve Reuters'tan tepki çeken manşet
21-10-2024 12:48
15 ÖZETİ| Temmuz başarısız darbe girişimin mimarı terörist FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü. Terör elebaşının ölümü dünya basınında da geniş yankı bulurken Alman Bild ve Reuters'ın ifadesi büyük tepki çekti.Abone ol

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan vatan haini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölüm haberi dünya basınında da kendine yer buldu.

İngiltere merkezli dünyanın en büyük medya kuruluşlarından Reuters,"Türkiye'de darbe düzenlemekle suçlanan güçlü din adamı Gülen öldü" başlığıyla açıkladı.

Reuters haberinde "Ankara'nın 2016'daki başarısız darbe girişiminin arkasında olduğunu söylediği Fethullah Gülen'in, ikamet ettiği ABD'de öldüğü duyuruldu" şeklinde açıklamada bulundu.

Alman Bild gazetesi

Alman medyası elebaşına övgüler dizip ölüm haberini manşetlerine taşıdı. Bild, elebaşı Gülen'in haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir başlık ile paylaştı.

'Erdoğan'ın baş düşmanı öldü' başlığı ile ölümü duyuran Alman asıllı gazete, Gülen'in ölümü ile adeta yasa boğulduklarını gösterdi.

Övgü dolu sözler!

Bild gazetesi ölüm haberini şu cümlelerle verdi: İslamcı Gülen cemaatinin karizmatik lideri Fetullah Gülen, hayatını kaybetti.

"Erdoğan'ın baş düşmanı"

ABD merkezli Politico FETÖ elebaşının ölümünü "Erdoğan'ın baş düşmanı Fetullah Gülen öldü" başlığıyla duyuruldu. Haberde "Çok sayıda medya kuruluşunun haberine göre , Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlıca muhaliflerinden etkili İslam din adamı Fethullah Gülen, uzun bir hastalıktan sonra 83 yaşında ABD'de öldü." denildi.

"Darbe girişiminin beyni öldü"

Rus haber ajansı TASS, Fethullah Gülen'in ölümü için "Fetö'ye yakın bir portal olan Herkul, Türkiye'de ilan edilen FETÖ terör örgütünün lideri vaiz Fethullah Gülen'in ABD'de öldüğünü söyledi." ifadelerine yer verdi.

Rusya merkezli Aviapro, Fetö elebaşının ölüm haberini "2016'da Türkiye'deki darbe girişiminin beyni Fetullah Gülen öldü" başlığıyla verdi.

"Casusluk ağını yönetiyordu"

İran'ın önde gelen medya kuruulşarından Tasnim, "Yıllardır ABD'de yaşayan Gülen hareketinin lideri Fetullah Gülen, dün gece kalp rahatsızlığından öldü" dedi.

İran yerel haber ajansları Fetullah Gülen için "Gülen, 1999 yılından bu yana ABD'nin Pensilvanya şehrinde yaşıyordu ve Orta Asya ve Doğu Avrupa ülkelerindeki devasa eğitim-casusluk ağını yönetiyordu. Bu yıllarda Gülen, Amerikan İstihbarat Servisi'nin (CIA) koruması altındaydı ve Türk hükümetinin defalarca onun iade edilmesi ve yargılanması yönündeki taleplerine rağmen Washington iadesini asla kabul etmedi." açıklamasında bulundu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER