Teknoloji

Telegram'a Ücretli İçerikler Özelliği Geliyor

Telegram, geçtiğimiz ay tanıttığı uygulama içi parası Stars'tan sonra ücretli içeriklerin yolunu açıyor.

Telegram'a Ücretli İçerikler Özelliği Geliyor
03-07-2024 18:27

Telegram, ÖZETİ| Stars adını verdiği dijital parasıyla platform üzerinde ücretli içerikler paylaşılmasına izin verecek. Sohbet uygulamasında ayrıca starsları platformun The Open Network blok zinciri üzerinde işlem gören Toncoin'e çevirerek de kullanabilecekler. Ayrıca bu paralar, kanallardan indirim elde etmek için kullanılabilecek. 

Telegram, Stars özelliğini ilk olarak uygulama üzerinde botların ve uygulamaların sunduğu dijital ürünler için kullanıma açmıştı. Şimdi ise içerik üreticileri, Stars ile açılabilen içerikler paylaşabilecekler. İçerik üreticileri daha sonra bu yıldızları Fragment platformu üzerinde Toncoin'e çevirebilecekler. Sonrasında da kripto olarak saklayabilecekleri gibi kriptolarını satıp banka hesaplarına nakit olarak çekebilecekler. Telegram, bazı kullanıcı adlarını da bu portaldan satıyor.

Stars ile indirimler de gelecek

telegram

Kanal sahipleri, yıldızları kullanarak kanallarının reklamını da yapabilecekler. Yıldızlar, kanal sahiplerine reklam indirimleri sağlayacak. Böylece yıldızları dönüştürme sürecine gerek kalmadan, daha çok yıldız ve hâliyle de gelir elde etmek mümkün olabilecek. 

Yeni güncelleme ile birlikte Telegram, uygulamanın altında yer alan kısıma küçük bir Mini App çubuğu da ekliyor. Böylece uygulamaya tekrar yükleme gereği olmadan girebilmek mümkün oluyor. 

Telegram ayrıca etiketler üzerinden hikâyeleri izlemeyi sağlayacak yeni özelliğini de devreye aldı. Uygulama içinde etiketleri kullanarak sohbetlerde ve mesajlarda arama yapmak mümkün. Ayrıca kullanıcılar artık hikâyelerine lokasyonlar ekleyebiliyorlar. Telegram, 1 milyar kullanıcıya ulaşma ve kâr eden bir uygulama olma yolunda yeni özelliklerinin kendilerini öne çıkarabileceğini düşünüyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER