Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye’de afet risk kalkanı oluşturulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman’a yaptığı Bayram ziyaretinde yaptığı açıklamada, Afetlere Dirençli Şehirler Programı ile, Türkiye’de afet risk kalkanı oluşturulacağını kaydetti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye’de afet risk kalkanı oluşturulacak
28-06-2023 12:58

Kurban ÖZETİ| Bayramı’nın birinci günü Adıyaman’a gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Burada Afet koordinasyon toplantısına geçen Kurtulmuş, toplantı öncesinde basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin sadece deprem ülkesi olmadığın aynı zamanda afet ülkesi olduğunun altını çizen Kurtulmuş, Afetlere Dirençli Şehirler Programı ile, Türkiye’de afet risk kalkanı oluşturulacağını söyledi. Kurtulmuş, "Türkiye sadece deprem değil, afet bölgesidir. Biz bu amaçla, afetleri gelmeden evvel tedbirini almak, gelmeden evvel bununla ilgili çalışmalarımızı bitirmek mecburiyetindeyiz. Bununla ilgili olarak da ‘Afetlere Dirençli Şehirler Programıyla’ bir afet risk kalkanı oluşturulacak. Böylece şehirlerimizin hepsinin afetler gelmeden evvel bu kalkan vasıtasıyla alınacak tedbirlerle korunması, gelecek olan afetlerin tesirlerinin minimum seviyeye indirilmesi temin edilecek. Yapacak çok işimiz var. Çok büyük emeklerin, gayretlerin olması gerektiğini biliyoruz. Devlet millet el ele bu süreci atlatacağız. Türkiye’yi afetlere dirençli hale getirmek boynumuzun borcudur. Onun için kamu bütün birikimi ile bunu sağlayacaktır” dedi.

"SÜRATLE KALICI KONUTLARA GEÇILMESI İÇİN SEFERBERLİK VAKTİDİR"

Adıyaman’daki yapıların 3’te 1’ninin orta ve ağır hasarlı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, “Devlet olarak ilk andan itibaren bu toprakların görmüş olduğu en büyük felaketi yaşadı. Küçük bir kıyamet, kıyametin provasıydı. Hızlı bir şekilde yapılması gereken ilk müdahaleler yapıldı. Ama yapılacak çok iş var. Adıyaman’da binaların aşağı yukarı 3’te 1’i orta ve ağır hasarlı yani yıkık değil ama onlar oturulamayacak binalar. Bu binaların böyle olmasının fevkalade ağır bir yük olduğunun farkındayız. Süratle kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir. Bunla ilgili olarak da devlet elindeki bütün imkanları kullanarak depremzede vatandaşlarımızın yanındadır. Topyekun bir büyük seferberlikle Allah’ın izniyle kalıcı konutlarında kısa bir süre içerisinde tamamlanacağına inanıyoruz. Ekim ayından itibaren bitmiş olan kalıcı konutlar sahiplerine verilecek. Bu bir sıra içerisinde çok süratli bir şekilde gerçekleştirilecek. Orta vadede insanların barınma meselelerinin halledilmesi planlanacaktır. Bununla ilgili Adıyaman’da, Hatay’da Kahramanmaraş’ta burada eski şehirlerin olduğu yerlerin şehrin yeni yerde inşa edilmesi zemin probleminden dolayı mecburiyettir. Eski şehrin olduğu belli alanlarda ortak kamusal fonksiyonlarla donatılması, millet bahçeleri gibi, spor alanları, kültürel alanlarla donatılmasıyla ilgili çalışma yapılıyor. Türkiye’de deprem şehirlerinin yeniden ayağı kalkması mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   ASPClassic
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/haberler_mobil.asp?domain=https://www.idrak34.com&t=1735227008
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\haberler_mobil.asp
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER