Teknoloji

Tam elektrikli Porsche Macan'ın menzil bilgisi ortaya çıktı!

Porsche'nin yeni tam elektrikli Macan modelinin menzil detayları ortaya çıktı. Lüks SUV, BMW iX ve Audi Q8 e-tron ile rekabet ediyor.

Tam elektrikli Porsche Macan'ın menzil bilgisi ortaya çıktı!
14-09-2024 00:02

Porsche, ÖZETİ| otomobil dünyasında performans ve lüksü bir araya getiren markalardan biri olarak biliniyor. Porsche'nin ilk tam elektrikli yeni SUV modeli Macan, nihayet detaylarıyla gün yüzüne çıktı. 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen bu model, elektrikli araç severlerin heyecanla beklediği bir modeldi. İşte aracın menzil detayları…

Porsche’nin ilk tam elektrikli SUV'si Macan modelinin Menzil bilgileri ve detayları

Öncelikle elektrikli Macan'ın, bizlere neler sunduğuna yakından bakalım. Aracın en dikkat çekici özelliklerinden biri menzil. EPA tarafından yapılan testlere göre, Macan 4 modeli tam dolu bir bataryayla 495.7 km yol kat edebilecek. Yani uzun yolculuklar için bile oldukça ideal bir seçenek. Daha güçlü olan Macan Turbo modeli ise 463.5 km menzil sunuyor.

Rakiplerine baktığımızda ise Porsche’nin Macan EV'si, BMW iX ve Audi Q8 e-tron gibi diğer lüks elektrikli SUV'larla karşılaştırıldığında oldukça rekabetçi bir seviyede. Özellikle BMW iX’in M60 versiyonu ile benzer menzil değerlerine sahip olsa da, Porsche’nin sunduğu sürüş dinamikleri ve performansı bir adım öne çıkıyor diyebiliriz.

Porsche'den içten yanmalı motorlara umut ışığı: Sentetik yakıtlar

Porsche'den içten yanmalı motorlara umut ışığı: Sentetik yakıtlar

Porsche elektrikli araç satışlarından memnun değil ve sentetik yakıtlar sayesinde içten yanmalı motorlarla yola devam edecek.

Audi SQ8 e-tron ise biraz daha düşük menzil sunarak, Porsche’nin gerisinde kalıyor. Macan sadece menzil değil, aynı zamanda sunduğu 402 ile 630 beygir gücü arasında değişen motor seçenekleriyle de dikkat çekiyor.

Porsche’nin yeni elektrikli SUV modeli, markanın geleneksel içten yanmalı motorlarıyla bilinen lüks SUV segmentinden elektrikli dünyaya geçişinin güçlü bir kanıtı olacak diyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in Englishelektrikli araçporsche macan
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER