Teknoloji

Starbucks'ın Hiç Bilmediğiniz Manipülasyon Taktikleri - Webtekno

Bir anda her köşeye bir Starbucks şubesi açılmadan önce elinde plastik kahve bardakları ile gezen kimseyi gördüğünüzü hatırlıyor musunuz? Hayatlarımıza çok hızlı bir şekilde giren Starbucks ve âdeta stil tamamlayıcısı birer arzu nesnesine dönüşen bardaklarının sırrı,

Starbucks'ın Hiç Bilmediğiniz Manipülasyon Taktikleri - Webtekno
12-11-2023 17:27

Starbucks’ın ÖZETİ| Türkiye'de bu kadar popüler olması bazıları için âdeta bir millî meseleye dönüşmüş durumda. İnsanlar her buldukları fırsatta bir bardak kahveye Starbucks’taki yüksek fiyatlar veren kişilere hınçlarını döküyorlar. 

Hatta Türk kahvesi-Starbucks kahvesi karşılaştırmaları yapanlar bile var. Ama tüm bu tepkilere rağmen Starbucks şubelerindeki kuyruklar asla bitmiyor. Gerçekten de bir bardak Starbucks kahvesini bu kadar özel ve popüler yapan şey ne?

X'te (eski adıyla Twitter) şu malum gönderiyi mutlaka görmüşsünüzdür:

tweet starbucks

Bu gönderi o kadar çok kullanıcı tarafından kendi gönderisiymiş gibi paylaşıldı ki, bazı kullanıcılar bunu ciddi ciddi paylaşanlarla dalga geçmek amacıyla daha fazla paylaşır oldu ve olay garip bir döngüye girdi.

Peki biraz da bu gönderide yer verilmeyenlere bakalım:

ülkelerin starbucks sayıları

Aslında o gönderide sıralamanın sadece Türkiye’nin altındaki kısmını görüyoruz. Oysa Türkiye’den çok daha fazla sayıda Starbucks şubesi olan ülkeler var. 

Nereye gidersek gidelim, hem sevilen hem nefret edilen o yeşil logo:

starbucks logo

Sonuç olarak Starbucks sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde her köşe başında birilerinin elinde görebileceğimiz dev bir uluslararası marka

Bazılarımızın hayatlarında birçok yiyecek-içecek markasından farklı bir şekilde yer ediyor, hatta kendisinden çok daha kaliteli kahve satan kahvecilerden çok daha fazla tercih ediliyor. 

Peki, Starbucks başka kahvecilerin yapamadığı ne yaptı?

starbucks

Bireysel bir deneyim olarak kendi adıma konuşayım, iyi kahveden pek anlamam; hatta genelde de-caf, yani kafeini çok azaltılmış kahve içerim. Ama dışarı çıktığımda bir kitap okuyacak, belirsiz bi süre bilgisayarımda vakit geçirecek zamanım varsa ve etrafta Starbucks varsa ilk tercihim Starbucks olur.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER