Teknoloji

Sosyal Medyada Artan Sahte Psikolog Sorunu

Instagram'da "instamom", "psikolog anne", "pSiKoloĞunuZ" gibi kullanıcı adları alarak mantar gibi türeyen bu kişiler, diplomaları olmamalarına rağmen on binlerce kişiyi kandırıp onlardan epey para kaldırıyor.

Sosyal Medyada Artan Sahte Psikolog Sorunu
18-10-2022 21:15

Depresyondaki ÖZETİ| kişilere neredeyse "ne dertler var, takma kafana yaa" gibi tavsiyelerde bulunup bu kişileri daha da çöküntüye sürükleyebilen bu "diplomasızlar"a rastlarsanız neler yapabileceğinizi anlatacağız.

Bu kişilerin söz konusu eylemlerinin hukukta nasıl karşılığı olduğunu bir avukata ve bir psikoloğa danıştık, sahte bir psikoloğa rastladığınızda bu bilgiler işinize çok yarayacak.

Sahte psikologlar sadece sosyal medyada değil, ofislerinde bile sözde terapilerini uyguluyorlar.

diplomasız psikolog

Neden bu kadar rahatlar? Çünkü müşterilerde diploma sorma farkındalığı bulunmuyor. Soran oluyorsa da muhtemelen konuyu bir şekilde geçiştiriyorlar.

Aslında bu kişiler kendilerine daha çok yaşam koçu, ilişki danışmanı, aile danışmanı gibi kulplar uyduruyor.

sahte psikolog

Fakat sağlık lisansiyeri değiller ve psikoterapi yetkinlikleri bulunmuyor. Oysa fiziksel sağlık gibi psikolojik sağlık da hata kabul etmez, aksi takdirde hastaların sağlığında geri dönüşü zor sorunlar açığa çıkabilir.

Üstelik bu kişilerin sayıları azımsanamayacak kadar fazla. Türk Psikologlar Derneğine binlerce şikayet yağıyor.

türk psikologlar derneği

Son yıllarda toplumun ruh sağlığının daha da bozulması, bu kişiler için fırsat kapısına dönüşmüş durumda. Bazıları sadece kolay yoldan para kazandığı için bu işi yaparken bazıları da sırf bu mesleğe özendiği için bunu yapıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER