Politika

Son dakika... 'Lübnan' hamlesi sonrası Erdoğan'dan flaş açıklama: Açık söylüyorum İsr

Son dakika... Katil rejimin Lübnan'a başlattığı kara saldırılarının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail, Lübnan'dan sonra vatan topraklarımıza gözünü dikecek' dedi. Erdoğan, 'Netanyahu bir hayal kuruyor' ifadelerini kullandı.

Son dakika... 'Lübnan' hamlesi sonrası Erdoğan'dan flaş açıklama: Açık söylüyorum İsr
01-10-2024 16:37

Son ÖZETİ| dakika haberi... Meclis yeni yasama dönemine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda açılış konuşması yaptı.

İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer açıkça söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır. Netanyahu Anadolu'yu da içine alan bir hayal kurmaktadır. Türkiye Lübnan'a arabayla sadece 2 buçuk saat uzaklıktadır. Yani işgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır. Bu devlet terörüne elimizdeki her türlü imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz. Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail'in karşısında durmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

İsrail'in Filistin'deki terör ve soykırım bugünlerde Lübnan'a uzandı. Dün işgal güçleri Lübnan'a karadan girdiğini duyurdu. İsrail bir yandan Gazze'de soykırım yaparken aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor.

Bütün bölgeyi ateşe atmayı amaçlayan Gazze'de 42 bin insanı katleden, şimdi de Lübnan'da katliama başlayan İsrail, dünyadan gereken tepkiyi almamakta. Bunu BM Genel kurulunda da ifade ettim. İsrail, Netanyahu isimli hitler benzeri kişinin yönetiminde soykırım işlemiştir. Utanç verici bu tabloya rağmen bazı ülkeler İsrail'e destek sağlamaya devam ediyor. Diğer ülkeler de susarak bu vahşete ortak oluyor.

"ER YA DA GEÇ DURDURULACAK"

Ne yaparsa yapsın İsrail, er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören hitler gibi Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak. Anaların, babaların ahı bu zalimleri rezil rüsva edecektir. Bugün batıdakiler başta olmak üzere devletlerin alnına yapıaşn o kara leke unutulmayacaktır. Halkı Müslüman olan o yöneticiler bu teröre sessiz kalması bir utanç vesilesi olarak asırlarca silinmeden kalacak.

Bugün 360 gün oldu soykırım başlayalı. 42 bin kardeşimiz alçakça şehit edildi. İnsanlığa dar tüm değerleri ayaklar altına aldılar. Müslüman ülkeler bir ortak tepki göstermedi. Müşterek bir tavır dahi sergilenmedi. Hamas'ın kabul ettiği ateşkese zorlayıcı hiçbir adım atılmadı. Susmak, bu şebekenin saldırganlığından kurtaramayacak.

Bu duygusuzluğun sona ermesi için hakkı savunmaya, zalimler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Siyonist lobinin itibar suikastlarına boyun eğmeyeceğiz.

"LÜBNAN'DAN SONRA GÖZÜNÜ DİKECEĞİ YER AÇIK SÖYLÜYORUM BİZİM VATAN TOPRAKLARIMIZ"

Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır.. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor. Türkiye tarafsız olsun diyenlere, Hamas terör örgütüdür diyenlere sesleniyorum; karşımızda bir devlet değil kandan beslenen bir katil sürüsü var.

"İSRAİL'İN SALDIRGANLIĞI TÜRKİYE'Yİ DE İÇİNE ALMAKTADIR"

Karşımızda tüm bölgeyi ateşe atmaya niyetli işgal şebekesi var. Böyle bir katliam şebekesi karşısında zerre vicdan taşıyan kimse sessiz kalamaz. Sessiz kalanlar, yarın çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız. İsrail'in saldırganlığı Türkiye'yi de içine almaktadır. Vatanımız için, bağımsızlığımız için bu saldırganlığa elimizdeki tüm imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz.

"BİR İNSANLIK CEPHESİ İÇİN TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPACAKTIR"

Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail karşısında durmaya ve dünyayı da bu onurlu duruşa davet edecektir. Bir insanlık cephesinin kurulması için Türkiye elinden geleni yapacaktır. Sayın Mahmud Abbas bu kürsüden hem sizlere hem dünyaya seslendi. İran'a, Yemen'e, Suriye'ye de saldırıyor.

İSRAİL'E UYARI: GEÇMİŞTEKİ KARA HAREKATLARINA BENZEMEZ

Lübnan'daki kare harekatının sonuçları geçmiştekilere benzemeyecek. Gazze savunması ile Lübnan'ın savunması aynı olmayacaktır.

Tüm kuruluşlar daha fazla vakit kaybetmeden İsrail'i durdurmalıdır. Biz Türk milleti olarak Lübnanlı kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmayacağız, kendilerini destekleyeceğiz.

Bu gazi meclis sadece Türkiye'nin değil dünyadaki mazlum halkların umudu olan Meclis'tir. Çevremizde bir canavar kontrolsüzce büyürken, yanı başımızda sınırlar yeniden çizilmeye çalışılırken Meclisi'miz vakar, sağduyu, uzlaşma içinde yol gösterici olacaktır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER