Gündem

Son dakika: YKS tercih takvimi belli oldu

Son dakika haberine göre; ÖSYM Başkanı Ersoy, 2024-YKS tercih işlemlerinin başlayacağı tarihi açıkladı.

Son dakika: YKS tercih takvimi belli oldu
16-07-2024 18:13

2024 ÖZETİ| YKS sonuçları açıklandı! İşte Türkiye'nin birincileri...

GALERİNİN DEVAMI <p>Milyonlarca <a href=öğrenci Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 8-9 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda büyük bir heyecanla ter döktü.

"><p>YKS'nin tamamlanmasıyla birlikte başlayan heyecanlı bekleyişin ilk aşamasının bugün sona erdiğini, 3 milyondan fazla adayın beklediği 2024-YKS sonuçlarını açıkladıklarını bildiren Ersoy, adayların sonuçları ÖSYM'nin üzerinden öğrenebileceklerini söyledi.

"><p>Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilerin isimleri de <a href=belli oldu.

"><p>Büyük bir sabır ve gayret göstererek bu başarıyı <a href=elde eden adayları tebrik eden Ersoy, başarının tek başına elde edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı ve şunları kaydetti:

"><p><em><strong>

"><p>Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda sayısal Türkiye birincisi olan <a href=Arda Taşdemir (ortada), sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Malatya'da yaşayan Taşdemir, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremler nedeniyle eğitimini Elazığ'da Cemil Meriç Fen Lisesi'nde tamamladı.

"><p><span data-style="Hayalim İTÜ"

Taşdemir, depremin kendisini olumsuz etkilediğini belirterek, "Afetin ardından biz de herkes gibi etkilendiğimiz için şehir değiştirmek zorunda kaldık bu da benim çalışmalarımı etkiledi. Bu yüzden ikinci kez hazırlanmamın sebebi aslında o afet olabilir çünkü afetten sonra çalışmalarına çok odaklanamadım o yüzden ikinci kez hazırlandım." dedi.

"><p><span data-style= "Bir gün ders çalış demedim"

Anne Serpil Taşdemir oğlunun doğduğu günden bu yana kendisini üzmediğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Oğlum hem ders hem ahlaki yönden beni üzmedi ona çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerine de teşekkür ediyorum. Depremden sonra Elazığ'a gittik oradaki okulda da çok destek gördük. Bu sürecin kahramanı Arda çünkü ona bir gün ders çalış demedim. İlkokul birinci sınıftan bu yana ders çalış demedim kendi azmiyle oldu. Çok şaşırdık. Sınav annelerine tavsiyem çocuklarına baskı yapmasınlar, ders çalış demesinler. Bu onları inanın ki dersten uzaklaştırıyor. Çocuklar zaten ne yapacaklarını biliyor."

"><p>Ersoy, dereceye giren adayları şu şekilde açıkladı:</p><p> </p><p>

Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi-Mersin;

"><p>Alan Yeterlilik Testleri (AYT) birincilerimiz,</p><p> </p><p>Eşit ağırlık alanında Berra Kuruş, <a href=Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi-İstanbul,

"><p>Sayısal alanında Arda Taşdemir Cemil Meriç Fen Lisesi-Elazığ,</p><p> </p><p>Sözel alanında <a href=Fatih Emre Düzcan, Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi-Rize;

"><p>Yabancı Dil Testi (YDT) birincilerimiz</p><p> </p><p>Almanca Sevgi Kırmızıbekmez, Kabataş Erkek Lisesi-İstanbul,</p><p> </p><p>Arapça Yusuf Salih Orhan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi-İstanbul,</p><p> </p><p>Fransızca Yunus Emre Aydoğan, Çapa Fen Lisesi-İstanbul,</p><p> </p><p>İngilizce Mehmet Alp Güneş, İstanbul <a href=Atatürk Fen Lisesi-İstanbul,
Rusça Safiye Yaşar, Ayrancı Anadolu Lisesi-Ankara"

"><p>Sonucunu öğrenen adaylardan, aşırı yük oluşmaması için tekrar tekrar <a href=internet sayfasına girmemelerini isteyen Ersoy, YKS sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

">

SON DAKİKA HABERİ: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından gözler tercihlerin yapılacağı tarihlere çevrilmişti.

Son dakika: YKS sonuçları açıklandı! (TIKLA-ÖĞREN)Son dakika: YKS sonuçları açıklandı! (TIKLA-ÖĞREN)

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacağını duyurdu.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ersoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kıymetli adaylar, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başlıyor. Tercih işlemleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr üzerinden yapılacak.

Tercihlerinizi yaparken uzman desteği almayı ihmal etmeyin. İlgi ve yeteneklerinizi dikkate alın, yayımlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri lütfen dikkatlice okuyun. Yapacağınız tercihlerin gönlünüzce ve hayırlı olmasını diliyorum."

Kıymetli adaylar, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başlıyor. Tercih işlemleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında https://t.co/ExgTkov2Rn üzerinden yapılacak.

— Bayram Ali Ersoy (@BayramAliErsoy) July 16, 2024
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER