Gündem

Son dakika: UEFA'nın skandal 'Merih Demiral' kararına tepkiler çığ gibi!

Son dakika haberi... UEFA Disiplin Kurulu’nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a verdiği ceza sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor. TFF, karara itiraz için Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a giderken siyasilerden peş peşe tepkiler geldi.

Son dakika: UEFA'nın skandal 'Merih Demiral' kararına tepkiler çığ gibi!
05-07-2024 15:28

Son ÖZETİ| dakika haberi... UEFA Disiplin Kurulu, Avusturya - Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi.

Merih'e 2 maç ceza veren UEFA'nın Jude Bellingham'a ise 30 bin sterlin para ve 1 maç "Ertelenmiş" men cezası vermesi tepki çeken bir başka konu oldu.

Kararın açıklanmasıyla birlikte tüm sporseverler tepki gösterirken siyasilerden de art arda açıklamalar geldi.

"CİDDİYETLE İNCELENEREK DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ: Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA’nın 2 maç men cezası kararı kabul edilemez. 

Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz. 

Futbolun heyecanı ve güzelliği siyasi kararlarla gölgelenmemelidir.

Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA’nın 2 maç men cezası kararı kabul edilemez.

Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz.

Futbolun heyecanı ve güzelliği siyasi kararlarla gölgelenmemelidir.

— Cevdet Yılmaz (@_cevdetyilmaz) July 5, 2024

 

"FUTBOLUN BAĞIMSIZLIĞINA MÜDAHALE"

UEFA İCRA KURULU ÜYESİ SERVET YARDIMCI: Futbolcumuz, EURO 2024'te kendisinin attığı gollerle çeyrek finale yükseldiğimiz ve 'Maçın Oyuncusu' seçildiği bir anın mutluluğunu Türk taraftarlarıyla kutladığı sırada, doğal bir sevinç paylaşımı yapmıştır.

Burada rakibini veya herhangi bir topluluğu incitebilecek unsur söz konusu değildir. Oyuncu, duygusunu maç sonrasında katıldığı basın toplantısında da doğal bir biçimde ifade etmiştir. Futbolcuların kutlama yöntem ve şekilleri herhangi bir grubu veya kitleyi aşağılayıcı olmadıkça ya da temel nezaket kurallarını ihlal etmedikçe cezalandırma olmamalıdır.

Disiplin Kurulu, UEFA yönetiminden bağımsız ve kendi iç işleyişiyle karar alan bir kurul olmakla birlikte, çok geç olmadan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğine dair inancımı vurgulamak isterim.

Türkiye olarak futbolun tüm güzelliklerini dünyaya izletmeye devam ettiğimiz EURO 2024'te oynayacağımız çeyrek final mücadelesinden önce hiçbir şeyin dikkatimizi dağıtmasına izin vermemeli, 'Bizim Çocuklar'ın final yolculuğuna her zamankinden daha fazla konsantre olmalıyız

"FUTBOLUN ÜZERİNE SİSYASİ BASKI GÖLGESİ DÜŞÜRMÜŞTÜR"

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: UEFA Disiplin Kurulu’nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır.

UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığı göstermektedir.

UEFA’nın bu kararı, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür.

UEFA Disiplin Kurulu’nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır.

UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığı göstermektedir.

UEFA’nın bu kararı,…

Ömer Çelik (@omerrcelik) July 5, 2024

"BU CEZANIN NE SPORLA NE DE SPORUN AHLAK VE EVRENSELLİĞİ İLE BİR BAĞI YOKTUR"

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA tarafından verilen 2 maç men cezası futbol tarihinde unutulmayacak bir kara leke olarak yerini alacaktır.

UEFA tarafından verilen bu cezanın, ne sporla ne de sporun ahlak ve evrenselliği ile bir bağı yoktur. Tamamen siyasi bir yaklaşımın yansıması olan bu kararla, milli sevincimize gölge düşürmek istenmektedir. 

Siyasi bir baskı sonucu verilen ve tamamen taraflı bir şekilde verilen bu ceza, ne sevincimize ne de milli heyecanımıza gölge düşüremeyecektir.

Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA tarafından verilen 2 maç men cezası futbol tarihinde unutulmayacak bir kara leke olarak yerini alacaktır.

UEFA tarafından verilen bu cezanın, ne sporla ne de sporun ahlak ve evrenselliği ile bir bağı yoktur. Tamamen siyasi bir yaklaşımın…

— Akif Çağatay Kılıç (@ackilic76) July 5, 2024


UEFA İCRA KURULU ÜYESİ SERVET YARDIMCI: UEFA Disiplin Kurulu tarafından A Milli Takım oyuncumuz Merih Demiral hakkında verilen cezayı üzüntüyle karşıladığımı ve kabul edilemez olduğunu belirtmek isterim. Sorunsuz devam eden bir turnuvada, maç bittikten sonra yapılan doğal bir kutlamayla ilgili cezalandırma talep edilmesi futbolun bağımsızlığına müdahaledir.

Futbolcumuz, Euro 2024'te kendisinin attığı gollerle çeyrek finale yükseldiğimiz ve "Maçın Oyuncusu" seçildiği bir anın mutluluğunu Türk taraftarlarıyla kutladığı bir sırada, doğal bir sevinç paylaşımı yapmıştır. Burada rakibini veya herhangi bir topluluğu incitebilecek bir unsur söz konusu değildir. Oyuncu, duygusunu maç sonrasında katıldığı basın toplantısında da doğal bir biçimde ifade etmiştir.



'YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ GEREKİR'

Futbolcuların kutlama yöntem ve şekilleri herhangi bir grubu veya kitleyi aşağılayıcı olmadıkça ya da temel nezaket kurallarını ihlal etmedikçe cezalandırılmamalıdır. Disiplin Kurulu, UEFA yönetiminden bağımsız ve kendi iç işleyişiyle karar alan bir kurul olmakla birlikte, çok geç olmadan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğine dair inancımı vurgulamak isterim.

Türkiye olarak futbolun tüm güzelliklerini dünyaya izletmeye devam ettiğimiz Euro 2024’te oynayacağımız Çeyrek Final mücadelesinden önce hiçbir şeyin dikkatimizi dağıtmasına izin vermemeli, Bizim Çocuklar’ın final yolculuğuna her zamankinden daha fazla konsantre olmalıyız.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER