Gündem

Son dakika: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı!

Son dakika haberi: Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 zanlı tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Son dakika: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı!
13-09-2024 07:28

Narin ÖZETİ| cinayetinde kritik gelişme! Amca Salim Güran'ın 5 defa kimi aradığı belli oldu: Dedektif böcekler devrede

GALERİNİN DEVAMI <p>Diyarbakır'da kaybolduktan 19 <a href=gün sonra cansız bedeni bulunan Narin’in (8) tutuklu amcası Salim Güran'ın, yeğeninin kaybolduğu 21 Ağustos’ta saat 16.43’ten sonra 5 kez aradığı isim ortaya çıktı.

"><p>Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır <a href=Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürerken, tutuklu bulunan amca Salim Güran'ın olay günü telefonla 5 kez görüştüğü kişiye DHA ulaştı.

"><p>Amca Salim Güran'ın, en son 15.15’te okulun güvenlik kamerasına görüntüleri yansıyan Narin’in ortadan kaybolduktan sonra Antalya'daki bir cep telefonunu aradığı, 16.43 ile 17.59 saatleri <a href=arasında 1 saat 16 dakika içinde 5 kez görüştüğü saptandı.

"><p>HTS kayıtlarının incelenmesinde toplam 352 saniye konuşma yapıldığı görüldü. Jandarma, Salim Güran'ın aradığı kişinin, Diyarbakır'da yaşayan amcasının oğlu Mehmet Şerif Güran olduğunu, 21 Ağustos günü Antalya'nın Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi’ndeki bir otelde ailesiyle <a href=tatil yaptığını belirledi.

"><p>Diyarbakır'da çiftçilikle uğraşan Mehmet Şerif Güran, <strong><em>İlk aramayı saat 16.43'te yaptı. Köydeki pamuk tarlamın kurtlandığını söyledi. Saat 16.55'te tarladan fotoğraf atıp 'İlaçlama yapayım mı?' diye sordu. Sesi çok rahattı. Hiçbir titreme ya da tedirginlik hissetmedim. Sesinde panik hali yoktu. Farklı bir şey de söylemedi. Hatta tatilde olduğum için 'Tatil nasıl gidiyor?' diye de takıldı" ifadelerini kullandı.

"><p><strong>

Salim Güran'ın olay günü yolladığı fotoğrafları emniyet birimlerine teslim ettiğini söyleyen Mehmet Şerif Güran, ceset bulunduktan sonra da Diyarbakır'a döndüğünü belirtti. Güran, "Böyle bir şey yapmasını beklemezdim, desem onu korumuş gibi oluyor. Köydeki herkese bu tutum yüklendi. Gerçeği yargı ortaya çıkaracak" dedi.

Soruşturma birimlerinin, amcanın hedef şaşırtmak için kuzeniyle irtibata geçtiği üzerinde durduğu bildirildi.

"><p>Öte yandan soruşturma süreci devam eden cinayette bir kritik gelişme <a href=daha yaşandı.

"><p>Halktv.com.tr'nin haberine göre incelemede özel küvözlerde saklanan ‘dedektif böcekler’ <a href=olarak bilinen böcekler kullanılacak.

"><p>Üzerinde insan doku kalıntısı bulunan kemiklerin, mikroskop altında incelenebilmesi için bu dokuların kemikten temizlenmesi gerekiyor. Bu noktada, söz konusu böcekler devreye giriyor.</p><p> </p><p>Narin’den alınan örnekler Kemik İnceleme Şubesi’nde bu araştırma için ayrılmış kuvözde muhafaza ediliyor. Böcekler kemiğin üzerindeki dokuyu temizlemeye başladı. Bu doku temizlendiğinde en küçük iz bile tespit edilebilecek ve böylece boyuna dış <a href=müdahale olup olmadığı ve ölüme de böyle bir müdahalenin sebep olup olmadığı ortaya çıkacak.

"><p>İskelet temizlenmesinde en yaygın tur olarak Dermestes maculatus (Syn: Dermestes vulpinus) kullanılmaktadır. Optimum 26.6-29.5 °C ısıda ve %50 nem oranındaki bir ortamda aktif olarak iskeletlerin temizlenmesini <a href=hızlı bir şekilde yaparlar. Tüy, kürk, deri, kan ve organları sevmeyen bu böcekler, hızla et tüketerek gelişim evrelerini tamamlarlar. Hassas ve narin materyaller için küçük larvalar kullanılırken, büyük ebattaki materyaller için ise daha büyük larvalar kullanılmaktadır.

">

Son dakika haberi: Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 zanlı tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Narin'in anne ile ağabeyi, "Kasten öldürme suçuna iştirak etme" suçundan dolayı tutuklandı. 

TUTUKLU SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

NARİN'İN ÜZERİNDE BAŞKA BİRİNİN DNA'SINA RASTLANMADI

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun Narin'in cansız bedeni üzerinde yaptığı incelemelere dair ön raporu yayımladı.

Rapora göre, Narin Güran'ın vücudunda herhangi birinin DNA'sına rastlanmadı.

"SALİM'İ YANLIŞLIKLA ARADIM"

Anne Yüksel Güran, savcılığa verdiği ifadede, tutuklu amca Salim Güran ile ilişkisi olmadığını, kendi telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını, başka arama yapılmışsa bunu çocuklarının yapmış olabileceğini öne sürdü.

Narin Güran'ın babasının ifadesinde çarpıcı detaylarNarin Güran'ın babasının ifadesinde çarpıcı detaylar

Narin Güran cinayetinde DNA gelişmesi! 9 isme tutuklama talebi! Baba, anne, ağabey...Narin Güran cinayetinde DNA gelişmesi! 9 isme tutuklama talebi! Baba, anne, ağabey...

Amca Güran'ın 5 defa kimi aradığı belli oldu: Narin cinayetinde dedektif böcekler devredeAmca Güran'ın 5 defa kimi aradığı belli oldu: Narin cinayetinde dedektif böcekler devrede


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER