Politika

Son Dakika: Belgrad'da imzalar atıldı: Erdoğan'dan önemli mesajlar!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

Son Dakika: Belgrad'da imzalar atıldı: Erdoğan'dan önemli mesajlar!
11-10-2024 14:48

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Erdoğan Sırbistan'da! Vucic'ten dikkat çeken karşılama

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'taki temaslarının ardından özel <a href=uçak "TUR" ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a ulaştı. Erdoğan'ı, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic karşıladı.

"><p>Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ve Novi Pazar Başkonsolosu Osman Peşmen tarafından karşılanan Erdoğan, heyetle bir süre sohbet etti.</p><p>Erdoğan ile <a href=eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,

"><p> Tarım ve Orman Bakanı <a href=İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,

"><p>Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de Belgrad'a geldi.</p><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılamanın ardından konaklayacağı otele geçti.</p><p> </p>

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Anlaşmaların İmza Töreni ve Ortak Basın Toplantısı'nda konuşuyor. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Balkanlar özelinde bölgesel meseleleri ele aldık. Sırbistanla ilişkilerimizde adeta altın çağı yaşıyoruz. İkili ilişkilerimiz 2 milyar doları aştı. Ticaret hacmini 5 milyar dolara ulaştırmak istiyoruz.

 

 

"ERDOÄžAN'IN POLÄ°TÄ°KALARINI TAKTÄ°RLE KARÅžILIYORUZ"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, "Erdoğan'ın politikalarını taktirle karşılıyoruz." açıklamasında bulundu.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

 ERDOĞAN'DAN BALKANLARDA KRİTİK TEMAS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan ziyaretinin gündeminde Türkiye-Sırbistan ilişkileri, Balkanlar'daki gelişmeler, Gazze'deki soykırım ve işgal edilen Filistin toprakları ve Lübnan'a yönelik İsrail saldırıları yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar temaslarını Sırbistan ile sürdürüyor.

Erdoğan'ı taşıyan uçak, Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’na indi. Burada Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra konaklayacağı otele geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için Sırbistan Sarayı’nda resmi tören düzenlendi. İki lider törenin ardından başbaşa görüşmeye geçti.

Balkanların en büyüğü! Namazgah Camii Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldıBalkanların en büyüğü! Namazgah Camii CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın katılımıyla açıldı

Başkan Erdoğan Sırbistan'da! Vucic'ten dikkat çeken karşılamaCumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Sırbistan'da! Vucic'ten dikkat çeken karşılama

Erdoğan'dan Namazgah Camii açılışında tüm dünyaya çağrı: İsrail'e karşı ortak tavır alınErdoÄŸan'dan Namazgah Camii açılışında tüm dünyaya çaÄŸrı: Ä°srail'e karşı ortak tavır alın

Erdoğan ve Vucic, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek.

İKİLİ TİCARET HACMİNİN 5 MİLYAR DOLARA ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR

Ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki ilişkilerin ahdi zemininin geliştirilmesi amacıyla çeşitli anlaşmaların imzalanması planlanıyor.

Türkiye ile Sırbistan arasındaki ikili ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temasları kapsamında İş Forumu da düzenlenecek. Bu toplantıda Erdoğan, Türk ve Sırp iş insanlarıyla bir araya gelecek.  


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER