Gündem

Son dakika... AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar: '1400'ün üzerinde artç

Son dakika haberi... AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6'lık depremler ile devamındaki artçı sarsıntılara dair açıklamalarda bulundu. Tatar, Bu depremlerden sonra şu ana kadar 1400'ün üzerinde, ölçebildiğimiz miktarda deprem oldu.

Son dakika... AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar: '1400'ün üzerinde artç
09-02-2023 18:03

Kahramanmaraş’ta ÖZETİ| 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlereyönelik, ‘Deprem Bilim Çalışma Grubu’ tarafından basın toplantısı düzenlendi.

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar,1400'ün üzerinde artçı sarsıntı gerçekleştiğini belirterek, hasarlı binalaragirilmemesi uyarısı yaptı.

"GERÇEKTEN BÜYÜK BİR DEPREM"

Tatar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bu deprem ülkemizin en önemli aktif fay zonlarından biriolarak bildiğimiz Doğu Anadolu Fay Zonu'nun birbirinden farklı kolları üzerindemeydana gelen bir deprem. Sahadan da bir takım veriler gelmeye başladı.Karayollarının demiryollarının deformasyona uğradığını görüyoruz. Gerçektenbüyük bir deprem.”

"1400'ÜN ÜZERİNDE ARTÇI OLDU, HASARLI BİNALARDAN UZAKDURULMALI"

“Bu depremlerden sonra şu ana kadar 1400'ün üzerinde, ölçebildiğimizmiktarda deprem oldu” diyen Tatar, “Artçı sarsıntıların çok uzun süre devamedeceğini öngörüyoruz. Hasarlı binalardan belli bir süre uzak durulmalı” diyekonuştu.

Tatar, şu ifadeleri kullandı:

“Akıldışı, bilimle ilgilisi olmayan paylaşımlaryapılabilmekte. Bunlar vatandaşlarımızı korkuya sevk edebilmekte. Bu türtoplantılara ihtiyaç olduğunda tekrarlamak arzusundayız.”


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER