Teknoloji

Son aşamaya geçti! Elektrikli DS 8 fastback geliyor

DS Automobiles'in tamamen elektrikli modeli DS 8 fastback modeli yollarda test edildi. Önemli detaylar ortaya çıktı.

Son aşamaya geçti! Elektrikli DS 8 fastback geliyor
29-06-2024 14:37

DS ÖZETİ| Automobiles, DS 8 adında tamamen elektrikli model üzerinde çalışıyor. Stellantis'in STLA Medium platformunu kullanacak olan bu araç, 2024'ten itibaren İtalya'nın Melfi fabrikasında üretilecek. Şimdiye kadar Fransız otomobil üreticisi bu projeyle ilgili fazla detay vermedi, ancak son casus fotoğraflar bazı detayları açığa çıkardı.

DS automobiles'in yeni elektrikli amiral gemisi DS 8 fastback yola çıktı

Güney Avrupa yollarında test edilirken görüntülenen DS 8, şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yeni modelin, Peugeot 408'in çizgilerini andıran bir fastback tasarıma sahip olduğu görülüyor. Tasarımda, DS Aero Sport Lounge konseptinden ilham alınmış ve ön tarafta ince yapılı farlar dikkat çekiyor.

son-asamaya-gecti-elektrikli-ds-8-fastback

İç mekanda ise teknoloji adeta ben buradayım diyor. Hem gösterge paneli hem de bilgi-eğlence sistemi için büyük ekranlar yer alacak. DS markasının yeni elektrikli amiral gemisi olarak konumlandırılacak bu modelde, yüksek kaliteli döşemeler ve lüks detaylar da eksik olmayacak.

Kurşun geçirmez! DS 7 Vauban SUV geliyor

Kurşun geçirmez! DS 7 Vauban SUV geliyor

DS 7 Vauban hibrit SUV modeli, sınırlı sayıda üretilecek kurşun geçirmez özellikleri ile dikkatleri çekti. İşte fiyatı...

Motor seçeneklerine gelince, henüz kesin bilgiler olmasa da STLA Medium platformunun bazı tahminler yapmamıza olanak tanıyor. Mesela, yeni Peugeot e-3008'de sunulan özellikler göz önüne alındığında, DS 8 modelinin tek veya çift elektrikli motorlu versiyonları olabileceğini ve böylece dört tekerlekten çekiş seçeneği sunabileceğini söyleyebiliriz.

son-asamaya-gecti-elektrikli-ds-8-fastback

98 kWh'ye kadar batarya kapasitesi sayesinde, WLTP döngüsüne göre yaklaşık 700 km menzil sunması bekleniyor. Çift motorlu versiyonun yaklaşık 240 kW (326 HP) gücünde olabileceği düşünülüyor. DS 8 modelinin sadece elektrikli bir model olarak sunulması bekleniyor. Ancak platform, hibrit motor seçeneklerine de izin verebilir.

Yani gelecekte hibrit bir versiyonun da çıkması olası. Yeni detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER