Gündem

Sokağa çıkan belediye başkanından 'alarm' gibi çağrı: ‘Sadece 10 günlük su kaldı'

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, kentte 10 günlük su kaldığını ifade ederek tasarruf çağrısında bulundu.

Sokağa çıkan belediye başkanından 'alarm' gibi çağrı: ‘Sadece 10 günlük su kaldı'
24-08-2024 15:53

Amasya'da ÖZETİ| içme sularının yetersiz olması nedeniyle 2 haftadır gece saatlerinde farklı mahallelerde su kesintileri başladı.

"10 GÜN YETECEK KADAR SUYUMUZ VAR"

Alarm gibi açıklama yapan Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, “Sürekli su verdiğimizde 10 gün yetecek kadar suyumuz var” dedi.

Türkiye kurak ve yağışsız bir dönemden geçerken belediyeler kendi inisiyatifleriyle bazı çözümlere başvuruyor.

Yaptığı esnaf gezisinin görüntülerini paylaşıp günlük kullanılan suyla depoya gelen su arasında fark oluşmaya başladığı için yaptıkları su kesintilerine değinen Başkan Sevindi, “Yağış olmaması sebebiyle suyumuz az. Sürekli su verdiğimizde de 10 gün yetecek kadar suyumuz var. O yüzden insanların en az su kullandığı vakitte gece keserek vatandaşı da çok mağdur etmeden depolardaki eksiği gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Belediye, önceden önlem alınması amacıyla 00.00 - 07.00 saatleri arasında kesinti olacak mahalleleri sosyal medya hesabından duyuruyor.

İSTANBUL'DA APARAT DAĞITILMAYA BAŞLANMIŞTI

İstanbul'da da barajların doluluk oranının yüzde 50'ye kadar düşmesi üzerine vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulunulmuştu.

Hatta geçtiğimiz günlerde musluklara takılmak üzere su aparatı ücretsiz olarak dağıtılmaya başlanmıştı.

İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, "Damlaya Damlaya Gelecek Olur", "Damlaya Damlaya Yaşam Olur" ve "Damlaya Damlaya Umut Olur" sloganlarıyla su tasarrufunda farkındalık oluşturmak için Su Protokolü Kampanyası düzenlenmişti.

Bu kapsamda, musluk başlıklarına takılarak su akışını düzenleyen ve yüzde 40 tasarruf sağlayan su aparatı perlatör dağıtımına başlanmıştı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER