Teknoloji

Sızdırılan Google Arama Algoritması Gerçek Çıktı

Google'ın geçtiğimiz günlerde sızdırılan Arama algoritmasının gerçek olduğu açıklandı. Böylelikle Google'ın arama sonuçlarını neye göre sıraladığı gün yüzüne çıkmış oldu.

Sızdırılan Google Arama Algoritması Gerçek Çıktı
30-05-2024 09:37

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, ABD merkezli teknoloji devi Google'ın Arama algoritmasının sızdırıldığından bahsetmiştik. O günler iddia kapsamında olan bu sızıntı, Google Arama'nın nasıl çalıştığını ve içeriklerin hangi kıstaslara göre sıralandığını gözler önüne seriyordu.

Bugünse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bir Google sözcüsü, binlerce sayfalık bu sızıntının gerçek olduğunu açıkladı. Bu açıklama önemliydi çünkü Google'ın aslında sıralama konusunda dürüst davranmadığı ve kullanıcı verilerini kullandığı gün yüzüne çıkmış oldu.

Yine de bazı bilinmezler var

Google Arama

Sızdırılan belgeler, Google'ın neyi, nasıl yaptığını tam olarak ortaya koymuyor. Google çalışanları için bilgi deposu niteliğinde olan begelerin güncel olup olmadığı, eğitim amacıyla kullanılıp kullanılmadığı ve Google Arama için ne şekilde kullanıldığı belli değil.

Ancak şu bir gerçek ki ele geçirilen belgeler, SEO, dijital pazarlama ve yayımcılık gibi sektörler için kritik önem arz edecek. Ekipler, artık bu belgelere göre hareket etmeye başlayabilirler. Bunun son kullanıcı cephesinde ne gibi değişikliklere yol açacağını ise zaman gösterecek.

Google'ın sızdırılan algoritmasıyla ilgili detaylı bilgi için:


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER