Ekonomi

Şirket halka arz mı edilecek? EPİAŞ'ta ilk hedef emtia borsası

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, "EPİAŞ bünyesinde kurulması planlanan karbon ve emtia piyasasının ardından halka arz değerlendirilebilir" dedi.

Şirket halka arz mı edilecek? EPİAŞ'ta ilk hedef emtia borsası
10-10-2024 14:17


Enerji ÖZETİ| Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji borsası EPİAŞ'ın faaliyetlerinin önümüzdeki yıllarda genişleyeceğini, faaliyetlerin genişlemesinin ardından halka arzın değerlendirilebileceğini söyledi.

Bayraktar Atlantic Council tarafından düzenlenen iki günlük konferansın dün akşamki oturumunda yaptığı konuşmada, şu anda elektrik ve doğalgaz borsası olarak faaliyet, gösteren EPİAŞ'ın faaliyetlerinin önümüzdeki yıllarda çeşitleneceğini ifade etti.

Bayraktar, şu anda taslak aşamasında bulunan karbon emisyonu ticaret sistemine atıfta bulunarak "Ülkemizin 2026'da artık karbonu fiyatlayan bir ülke haline gelmesi, bunun EPİAŞ bünyesinde bir karbon piyasası kurulması suretiyle gerçekleşmesini de hedefliyoruz... Ayrıca EPİAŞ'ın da beraberinde bir emtia borsası haline gelmesini de hedefliyoruz" dedi.

EPİAŞ'ın halka arzı

Bayraktar konuşmasının ardından Reuters'ın EPİAŞ'ın halka arzının değerlendirilip değerlendirilmediği sorusu üzerine, EPİAŞ'ın faaliyetleri genişledikten sonra halka arz edilebileceğini ifade ederek, "Şu anda değil ama bu bahsettiğim faaliyetler yerleşsin bakacağız" dedi.

Bayraktar ayrıca Türkiye'nin 2035 yılına kadar olan dönemi kapsayan ve yenilenebilir enerji yatırımları ile elektrik iletim hattı projelerini kapsayan yenilenebilir enerji strateji belgesinin kamuoyuyla büyük ihtimalle 21 Ekim'e kadar paylaşılacağını ifade etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER