Teknoloji

Sıfır Otomobillerde Güvenlik Özelliklerini Zorunlu Hâle Getiren Düzenleme Ertelendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sıfır otomobillerde bazı güvenlik özelliklerini zorunlu kılan düzenlemenin 7 Temmuz'dan daha ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Sıfır Otomobillerde Güvenlik Özelliklerini Zorunlu Hâle Getiren Düzenleme Ertelendi
26-06-2024 08:52

Ülkemizdeki ÖZETİ| tüm otomotiv sektörü, normalde 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek düzenlemeyi bekliyordu. AB’nin Araç Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) isimli bu düzenleme, sıfır araçların daha güvenli olmasını sağlayan şartlar getiriyordu.

Ancak bugün bu düzenleme konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, düzenlemenin yaklaşık 2 ay ertelendiğini duyurdu.

31 Ağustos’ta yürürlüğe girecek

Resmî Gazetede yayımlanan karara göre “Motorlu Araçlar ve Römorkları ile Bunlar İçin Tasarlanan Aksam, Sistem ve Ayrı Teknik Ünitelerin Genel Güvenliği ve Korunmasız Karayolu Kullanıcılarının ve Yolcuların Korunması ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği” isimli düzenleme, artık 31 Ağustos’ta yürürlüğe girecek. Böylece stoktaki ve gelecek araçlar için şirketlere neredeyse ekstra 2 ay süre tanınmış olacak.

Düzenleme, sıfır otomobillerin standart donanımlarında da güvenlik açısından dolu olmasını şart kılıyordu. Acil durum frenleme asistanından alkol kilidine kadar birçok özellik zorunlu hâle getirilecekti. Tüm detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Düzenlemenin tüm detaylarını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki içeriğimize göz atmayı unutmayın


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER