Teknoloji

‘Ucuz' derken? Hesaplı Apple Vision fiyatı belli oldu!

Apple tarafından daha hesaplı bir cihaz olarak planlanan Apple Vision modelinin fiyatı belli oldu. İşte detaylar...

‘Ucuz' derken? Hesaplı Apple Vision fiyatı belli oldu!
13-10-2024 16:02

Apple, ÖZETİ| bir yandan Vision Pro 2 modeli üzerinde çalışırken, bir yandan da tüm dünyada daha fazla Apple Vision satabilmek için daha hesaplı bir model üzerinde çalışıyor. Ünlü şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre cihazın fiyatı ortaya çıktı. Ancak cihazın fiyatı en azından ülkemizdeki Apple severleri pek de memnun etmeyecek gibi görünüyor.

Apple Vision'ın ucuz modeli 2 bin dolar olacak!

Apple’ın bu yıl tanıttığı ve 3499 dolarlık fiyat etiketiyle dikkat çeken Vision Pro'nun ardından, teknoloji devi daha uygun fiyatlı bir Apple Vision modeli üzerinde çalışmalarını hızlandırdı. Apple'a en yakın kaynaklardan biri olan Mark Gurman'a göre, bu yeni bu yıl bitmeden piyasaya sürülecek ve fiyatı yaklaşık 2000 dolar olacak.

Samsung Apple Vision Pro XR başlık

Apple Vision Pro'nun pahalı olması, geniş kitlelerin bu cihazı denemesine engel bir unsur olarak görülüyor. Bu sebeple Apple, daha uygun fiyatlı bir model üzerinde yoğunlaşmış durumda. Söylentilere göre, Vision Pro'nun gelişimini durdurup bu hesaplı versiyona odaklanmaları da bunu destekler nitelikte

Apple’ın amacı, bu yeni modeli Vision Pro'ya göre daha erişilebilir kılmak, ancak bu da cihazın bazı özelliklerinden feragat etmek anlamına geliyor.

Microsoft, Apple Vision Pro ve Meta Quest'e karşı havlu attı!

Microsoft, Apple Vision Pro ve Meta Quest'e karşı havlu attı!

Microsoft HoloLens 2 üretimi durduruldu. Şirket, karma gerçeklik gözlüğü pazarından çekilmeyi planlıyor.

Son gelen bilgilere göre yeni modelin donanım özellikleri biraz daha düşük olacak. Vision Pro’nun M2 çipine kıyasla, daha hesaplı modelde A18 Pro gibi daha eski bir işlemci kullanılabileceği öne sürülüyor. Bu durum, cihazın performansında belirgin bir fark yaratabilir. Son olarak Vision Pro'da bulunan alüminyum ve camın yerini daha fazla plastik bileşene bırakması bekleniyor.

Apple’ın, bu yeni modelin Vision Pro’dan iki kat daha fazla satacağını düşündüğü belirtilse de, Vision Pro'nun satış rakamları göz önüne alındığında olacaklar merakla bekleniyor. Bakalım cihaz ülkemizde satışa sunulacak mı ve fiyatı ne kadar olacak.

apple visionapple vision fiyatı
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER