Teknoloji

Seslendirme Sanatçıları, Yapay Zekâdan Rahatsız! - Webtekno

Hollywood'daki grev, seslendirme sanatçılarına da sıçradı. Sanatçılar, son dönemlerde gündemden düşmeyen yapay zekâ seslendirmesinin kendilerini işlerinden edeceğini düşünüyorlar.

Seslendirme Sanatçıları, Yapay Zekâdan Rahatsız! - Webtekno
24-07-2023 10:18

Bir ÖZETİ| süredir sizlerle paylaştığımız haberlerimizde, Hollywood'da başlayan son yılların en büyük grevi ile ilgili gelişmelerden bahsediyoruz. En basit anlatımıyla yapay zekânın riskleri nedeniyle başlatılan greve, ilk aşamada senaristler, sonraki aşamada ise oyuncular dahil oldu. Deadpool 3 gibi dev yapımların bile aksamasına neden olan grev, gelen son haberlere göre dalga dalga büyümeye devam edecek.

Son günlerde sosyal medyada vakit geçirdiyseniz, ünlü kişilerin seslerinin taklit edildiği mutlaka denk gelmişsinizdir. Siyasetçilerden tutun da Barış Akarsu gibi sanatçıların sesleri bile bazı şarkılara uyarlandı. Böylelikle herhangi bir kişinin sesinden herhangi bir şarkıyı dinleme olasılığı yakaladık. İşte bu tür yapay zekâ araçları, bu kez de Hollywood seslendirme sanatçılarını rahatsız etti

"Sesimiz üzerindeki kontrolü kaybettik"

seslendirme sanatçıları grev

God of War: Ragnarok'un seslendirme sanatçılarından Linsay Rousseau ile Call of Duty serisinde seslendirme yapan Zeke Alton gibi isimlerin katıldığı bir panelde açıklamalarda bulunan seslendirme sanatçıları, yapay zekâ yetenekleri nedeniyle sesleri üzerindeki hakimiyeti tamamen kaybettiklerini söylediler. Seslendirme sanatçıları, yapay zekânın kendilerini işlerinden edeceğini, ayrıca bir kişiye ait sesin, onun haberi bile olmadan projelerde kullanılabileceğini düşünüyorlar.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER