Teknoloji

Serçeler Hakkında Bilimsel Gerçekler - Webtekno

Dışarıda şöyle bir tur atsak yüzlercesini görebileceğimiz serçeler, dünyanın birçok yerinde yaşayan onlarca farklı türe sahip bir kuştur. Öylece yanından geçip gidiyor olsak bile aslında bu canlıların epey enteresan özellikleri var. Gelin serçeler hakkında bazılarını ilk

Serçeler Hakkında Bilimsel Gerçekler - Webtekno
21-09-2023 14:47

Şöyle ÖZETİ| biraz hava alayım diye dışarı çıkıp bir yere oturursanız, nerede olursanız olun karşınıza ilk çıkacak kuşlardan bir tanesi serçe olacaktır. Normal çünkü dağılım açısından bakarsak serçelerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Zaten böyle oldukları için bu küçük ve sevimli kuşları çoğu zaman görmezden geliyoruz ve yanlarından öylece çekip gidiyoruz.

Peki ya serçelerin aslında hiç bilmediğiniz bazı özellikleri var desek? Tabii uzay bilimine katkı sağlıyorlar gibi sürpriz bir bilgimiz yok ancak bu kadar küçük canlıların bu kadar fazla türü olduğu, dünyanın pek çok farklı noktasında yaşadıkları, yuva yaparken kullandıkları malzemeler gibi sayısız özellik epey enteresan. Gelin serçelere yakından bakalım ve öne çıkan özelliklerinden bazılarını görelim.

Serçeler hakkında gerçekler:

Dünyanın neredeyse her yerinde yaşayan serçe türleri var.New Yorkluları tırtıl istilasından kurtaran serçeler oldu.Üreme süreleri kısa olduğu için hızla çoğalabilirler.Ağzında sigara izmaritiyle uçan bir serçe görürseniz şaşırmayın.Dişi ve erkek serçeleri ayırmak çocuk oyuncağı.Sesini değiştiren serçe türleri var.Serçeler ne yer, nasıl beslenir sorusunun yanıtına şaşırabilirsiniz.Bir kere gördüğünüz serçeyi yıllar sonra aynı yerde görebilirsiniz.

Dünyanın neredeyse her yerinde yaşayan serçe türleri var: