Teknoloji

Şempanze Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Dünyada insana en çok benzeyen maymun türlerinden bir tanesi olan şempanze, biyolojik ve sosyal yapısı bakımından gerçekten de oldukça insansı özellikler sergiliyor. Maalesef soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan şempanzeler hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız s?

Şempanze Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
19-07-2023 17:58

İnsanlar ÖZETİ| maymundan mı geldi gibi bir tartışmaya girmeyeceğiz ama göz var izan var, bazı maymunlar gerçekten de insanlara çok benziyor. Bu türlerden bir tanesi olan şempanzeler belki de insana en çok benzeyen maymun türüdür. Şempanzeleri incelediğimiz zaman karşımıza çıkan hem biyolojik hem de sosyal yapıları, gerçekten de hayret verici insansı özelliklere sahip.

Oldukça uzun bir ömre sahip olan şempanzelerin bazıları bizden bile daha yaşlı olabiliyor. Kendi aralarında aile ve benzeri sosyal ilişkiler kuran bu canlılar basit işaret dilleri kullanıyor ve gerekli olduğu durumlarda iki ayak üzerinde bile hareket edebiliyor. Yani evet, Maymunlar Cehennemi filmi o kadar da kurgu değil. Gelin şempanzeler hakkındaki ilginç özelliklere yakından bakalım.

Şempanzeler hakkında bilgiler:

Şempanze kromozom sayısı ve DNA yapısı neredeyse bizimkiyle aynı.Öyle her yerde şempanze göremezsiniz.Şempanzeler her şeyi yiyebilir.Mutlu bir aile ve hatta bir kabile bile kurabilirler.Şempanze hamilelik süresi çok uzun olmasa da devamlı doğurmaz.Bazı şempanzeler insandan uzun yaşayabilir.Yanınızdan sizin gibi yürüyerek geçen bir şempanze görürseniz şaşırmayın.İşaret dilini çözerseniz şempanzelerle sohbet edebilirsiniz.Şempanzelerle bazı ortak hastalıklarımız var.Bu gidişle şempanzeleri yalnızca eski belgesellerde göreceğiz.

Şempanze kromozom sayısı ve DNA yapısı neredeyse bizimkiyle aynı: