Teknoloji

Seferoğulları, Tellioğulları ve Tosun Paşa Gerçekte Kimler? - Webtekno

Kemal Sunal başta olmak üzere o dönemin birçok efsane ismini izlediğimiz önemli Yeşilçam filmlerinden olan Tosun Paşa’da Yeşil Vadi için mücadele eden Tellioğulları ve Seferoğulları ailelerinin aslında gerçekten var olduklarını ve uzun yıllar boyunca aralarında kan davasına

Seferoğulları, Tellioğulları ve Tosun Paşa Gerçekte Kimler? - Webtekno
25-11-2023 17:13

Türk ÖZETİ| sinemasının pek çok önemli dönemi vardır ancak şüphesiz 'Yeşilçam Sineması' olarak adlandırdığımız 1970’li yılların yeri herkeste farklıdır. Pek çoğunu ezbere bildiğimiz filmler arasında Tosun Paşa, adıyla bile gülümseten filmler arasında. Yeşil Vadi için birbirine giren Tellioğulları ve Seferoğulları ailelerini izlediğimiz filmde bir Tosun Paşa karakteri vardır ki unutulmaz.

Pek çok kişi tarafından bilinmese de Tosun Paşa yalnızca bir film değil, gerçek bir hikâyedir. Yani evet, Tellioğulları ve Seferoğulları gerçekten yaşamış geniş birer ailedir ve maalesef aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kan davasına varan bir kavga yaşanmıştır. Daha sonra barışmış olsalar da Tellioğulları ve Seferoğulları aileleri arasındaki bu mücadele bize Tosun Paşa filmini kazandırmıştır.

Tosun Paşa filmini hatırlayalım: