Samsung, ÖZETİ| müşterilerinin kişisel bilgilerinin çevrimiçi olarak sızdırılmasına yol açan bir veri ihlali yaşadığını doğruladı.
İddiaları bir blog gönderisinde kabul eden şirket, olayın 4 Ağustos'ta yaşandığını ve "yetkisiz bir üçüncü tarafın" adlar, iletişim bilgileri, doğum tarihleri ve ürün kayıt ayrıntıları dahil olmak üzere önemli bilgileri ele geçirdiğini söyledi. Ancak sızdırılan bilgiler arasında kredi kartı bilgilerinin bulunmadığı belirtildi.
Samsung, etkilenen sistemlerin güvenliğini sağlamak için önlemler alındığını, önde gelen bir siber güvenlik firmasıyla anlaştığını ve kolluk kuvvetleriyle koordinasyon içinde olduğunu duyurdu.
Şirket sızıntıyla ilgili olarak kullanıcılarına şüpheli e-postalardaki herhangi bir bağlantıya veya eke tıklamaktan kaçınmalarını ve kişisel bilgilerini isteyen sitelere bilgi girerken dikkatli olmalarını tavsiye etti.
Şirkete göre sızıntıdan Samsung cihazları etkilenmedi. Bu nedenle Samsung müşterilerinin cihazlarını her zamanki gibi kullanmaya devam edebileceği belirtildi.
Samsung blog gönderesinde, "Müşterilerimizin güvenliğini ve gizliliğini korumaya kararlıyız" dedi. "Önde gelen siber güvenlik uzmanlarını görevlendirdik ve kolluk kuvvetleriyle koordinasyon halindeyiz. Sistemlerimizdeki güvenliği daha da artırmak için acil ve uzun vadeli sonraki adımları geliştirmek ve uygulamak için özenle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
SAMSUNG'DA DAHA ÖNCE DE VERİ İHLALİ YAŞANMIŞTI
Bu son gelişme, son aylarda bilgisayar korsanları ve suçlular için popüler bir hedef haline gelen Samsung'u etkileyen bir dizi olayın sonuncusu.
Nisan 2022'de Samsung, bir dizi gizli ve değerli teknik veriler de dahil olmak üzere şirkete ait olduğu iddia edilen 190 GB'lık bir veri dökümü yayınlayan Lapsus$ isimli bir siber suç çetesinin saldırısına uğradığını doğrulamıştı.
Sızıntıların Türkiye'deki kullanıcıları ne ölçüde etkilediği bilinmiyor. Ancak blog gönderisinde ihlalden yalnızca ABD'deki müşterilerin etkilendiği belirtiliyor.
www.idrak34.comEditor : Şerif SENCER