Teknoloji

Samsung açıkladı: Galaxy AI ücretli mi oluyor?

Samsung yaptığı açıklamayla Galaxy AI isimli yapay zekasının yeni dönemde ücretli mi olacağına dair kafa karıştıran sözler sarf etti.

Samsung açıkladı: Galaxy AI ücretli mi oluyor?
04-07-2024 15:33

Samsung, ÖZETİ| Galaxy S24 serisiyle tanıttığı Galaxy AI, kullanıcılara çeşitli yapay zeka destekli araçlar sunuyor: Kullanıcıların büyük bir beğeniyle kullandığı ve işlerini kolaylaştıran Galaxy AI yeni dönemde ücretli mi olacak?

Samsung cephesinden yapılan yayınlanan yeni bir basın bülteniyle, yeni nesil yapay zekanın bir süre sonra ücretli olabileceğine dair detaylara içeriyor.

samsung-acikladi-galaxy-ai-ucretli-mi-oluyor-2Galaxy AI ne zaman ücretli olacak?

Samsung tarafından yayınlanan ve web sayfalarını özetleme, gerçek zamanlı metin ve ses çevirisi yapma ve fotoğraf düzenleme gibi günlük hayatta kullanışlı olabilecek özellikler içeren Galaxy AI, büyük bir kitle tarafından kullanılıyor.

Google, Samsung Galaxy kullanıcılarını uyardı: “Güvende değilsiniz!”

Google, Samsung Galaxy kullanıcılarını uyardı: “Güvende değilsiniz!”

Google, yaptığı açıklama ile Samsung Galaxy kullanıcılarını, Android sürümündeki bir güvenlik açığıyla ilgili uyardı. İşte detaylar...

Samsung, Galaxy AI tanıtımında, hizmetin 2025 yılına kadar ücretsiz olacağını belirtmişti. Bu anlamda hizmetin 2026 yılında ücretli olabileceği ima ediliyordu. Güney Kore'li teknoloji devinin yeni yayınladığı bir basın bülteninde, bu zaman çizelgesini tekrardan hatırlatması, yapay zeka aracının ücretli olacağına dair fikirleri güçlendiriyor.

Yayınlanan bültende, dünya genelinde açılan yedi Galaxy Experience Space'ten bahsedilirken, dipnotlarda ‘Galaxy AI özellikleri, desteklenen Samsung Galaxy cihazlarında 2025 sonuna kadar ücretsiz olarak sunulacaktır' ifadesi yer aldı. Bu, Samsung'un 2026'dan itibaren Galaxy AI kullanımı için ücret talep edebileceğini bir kez daha vurguluyor.

Samsung Galaxy AI ücretli mi

Piyasadaki büyük GenAI sohbet botları ve sanal asistanlar (Google Gemini, Microsoft Copilot, OpenAI'nin ChatGPT gibi) başlangıçta ücretsiz hizmetler olarak sunulmuştu. Ancak zamanla, daha gelişmiş özelliklere sahip ücretli versiyonlar (Gemini Advanced, Copilot Plus, ChatGPT Plus) ortaya çıktı.

Bu anlamda Samsung Galaxy AI'ın premium bir modelinin daha mı piyasaya çıkacağı, yoksa temel versiyonunun dahi ücretli mi olacağı hususunda belirsizlik var.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Galaxy AisamsungSamsung Galaxyyapay zeka
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER