Teknoloji

Saksağan Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Kargalara olan benzerliği ile dikkat çekse bile aslında bambaşka bir kuş türü olan saksağanlar, aynada kendini tanıyacak ve hatta insan seslerini taklit edebilecek kadar zekidir. Gelin saksağanlar hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız ilginç bilgilere yakından bakalım.

Saksağan Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
18-09-2023 15:38

Saksağan ÖZETİ| denilince pek çok kişinin aklında bir resim canlanmadığı için ‘şu kargaya benzeyen kuş’ deriz ama aslında bu ikisi tamamen farklı iki kuş türüdür. Onlarca farklı türü ile dünyanın farklı noktalarında karşımıza çıkan saksağanların aslında her birinin geliştikleri bölgeye göre değişen özellikleri vardır. Hatta bunlardan bazıları zaman içerisinde bulundukları bölgelerin halk hikayelerinde bile kendilerine yer bulmuşlardır. 

Saksağan kuşlarının bu kadar özel olmalarının en önemli nedeni çok zeki olmaları. Aynada görünce kendini tanımasının yanı sıra insan seslerini taklit ederek sizinle sohbet bile edebilir. Bahçelerdeki ve tarlalardaki ürünlere, özellikle de hasat döneminde zarar vermeleri ise onların kırsal kesimde pek sevilmemelerine neden olur. Gelin saksağan kuşlarının ilginç özelliklerine yakından bakalım.

Saksağan kuşları hakkında bilgiler:

Saksağan ve karga aynı değildir ama kuzen sayılırlar.Bir saksağan aynada kendini tanıyacak kadar zekidir.Alın saksağanı karşınıza muhabbet edin.Bazen kamikaze gibi davranabiliyorlar.Kin tutarlar mı bilinmez ama sizi asla unutmazlar.Saksağan ömrü oldukça uzundur.Saksağan türlerinin her birinin kendine özgü bir dış görünüşü var.İşitme duyuları hayranlık vericidir. Parlak nesneler en büyük kabuslarıdır.

Saksağan ve karga aynı değildir ama kuzen sayılırlar:

saksağan

Saksağan kuşlarını gördüğünüz zaman aklınıza gelen ilk kuş karga olur çünkü renkleri olmasa bile tipleri birbirine oldukça benzer. Fakat girişte de bahsettiğimiz gibi bunlar aynı tür değildir. Yine de çok uzak sayılmazlar çünkü hepsi Corvidae kuş familyasının üyeleridir. Bu familyada karga ve saksağanın yanı sıra; kuzgun, küçük karga, alakarga, ağaçkakan ve fındık kıran gibi kuşlar da bulunur. Corvidae familyası, bilinen en zeki kuş familyasıdır.

Bir saksağan aynada kendini tanıyacak kadar zekidir: