Gündem

Sahneye çıkmadan 18 maaş! İsim isim tespit edildi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın, 'Lale Devri bitti. Çalışmayan oyuncu istifa etsin' sözleri sonrası gözlerin çevrildiği Devlet Tiyatroları ile ilgili çarpıcı gerçekler ortaya çıkıyor.

Sahneye çıkmadan 18 maaş! İsim isim tespit edildi
20-10-2024 11:22

Devlet ÖZETİ| Tiyatroları'nda yıllarca sahneye çıkmadan para kazanan oyunculardan biri daha ortaya çıktı.

Sabah'ın  edindiği bilgiye göre, Dilara Keyf isimli tiyatrocu 1994-1995 sezonunda Devlet Tiyatroları'nda sahneye çıkmaya başladı. 2005 yılına kadar düzenli olarak oyunlara çıkan oyuncu 2005 ile 2009 arası sahneye çıkmadı. Oyuncu daha sonra 2013'e kadar sahneye çıkarken, 2016'ya kadar yine sahneye çıkmadı. Keyf, 2019'dan itibaren ise hiç sahneye çıkmadı.



5 yıldır oyunlarda görev almayan oyuncunun Disiplin Kurulu Sanatçı Temsilcisi olması da dikkat çekti. Oyuncunun disiplin kurallarına kendisi uymaması tepki çekiyor.

KARDEŞİ DE TİYATROCU

Dilara Keyf'in kendisi gibi kardeşinin de Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olduğu öğrenildi. Oyuncunun kardeşinin Deniz Keyf olduğu belirtiliyor.

LALE DEVRİ BİTECEK Mİ?

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın 'Lale Devri bitti' sözleri sonrası sahneye çıkmayan oyuncular için bir yaptırım uygulaması bekleniyor. Vatandaşlar, yılda 18 maaş alan oyuncuların aktif olarak sahneye çıkması gerektiği görüşünde hem fikir.

70'TEN FAZLA İSİM UZUN SÜREDİR SAHNEYE ÇIKMIYOR

 70'ten fazla isim uzun süredir sahneye çıkmıyor. Bu oyuncuların isimlerinin tespit edildiği belirtiliyor.

AYLIK NE KADAR KAZANIYORLAR?

Devlet Tiyatroları oyuncularının aylık ortalama 65 bin TL kazandıkları, her 2 ayda bir teşvik adı altında ilave 35 bin TL aldıkları öğrenildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER