Teknoloji

Sadece 15 Mağazası Olan Supreme’in Pazarlama Taktikleri

Supreme, yalnızca 15 mağazası olmasına rağmen her geçen gün değerine değer katıyor. Bu gelişimin ardında ise uyguladıkları zekice taktikler var.

Sadece 15 Mağazası Olan Supreme’in Pazarlama Taktikleri
24-06-2024 22:18

Supreme ÖZETİ| markasını; ünlülerin, influencer’ların, sanatçıların üzerinde sık sık görebiliyoruz. Baktığınızda çok da bir özelliği yokmuş gibi görünse de herkes tarafından bilinen, değerli bir marka olarak çıkıyor karşımıza.

Sahiden de neden Supreme markasını böyle algılıyoruz? Çünkü böyle algılamamız için geliştirdikleri birçok pazarlama taktiği var! Birer birer anlatalım.

“FOMO” denilen korkuyu yaratıyor.

mağaza

Sınırlı sayıda ürün üreterek talep yaratma stratejisi uygulayan Supreme, yeni ürünlerini haftalık olarak “drop” adında parçalar hâlinde piyasaya sürerek tüketicilerde bir “kaçırma korkusu (FOMO)” yaratıyor.

İnsanlardaki bu kaçırma korkusu, gerek online gerek fiziksel mağazalara akın ettiriyor ve ürünler birkaç dakikada tükeniyor. Böylece talebin çok yüksek olduğu algısı pekişmiş oluyor. Ayrıca yeni ürünler için yaratılan beklenti ve heyecan, markanın sürekli gündemde kalmasını sağlıyor.

Sokak modasıyla kültürel bir etki oluşturuyor.