Sağlık

Saç beyazlamasına son! İbn-i Sina’dan 3 önemli yağ önerisi…

Genetik faktörler, kimyasal ürünler veya diğer nedenlerle ortaya çıkabilen günümüz ortak sorunu saç beyazlamasına İbn-i Sina’dan muhteşem karışım var. Sizler de saç beyazlamasından şikayetçiyseniz haberimizi okumaya devam edin!

Saç beyazlamasına son! İbn-i Sina’dan 3 önemli yağ önerisi…
07-09-2023 12:42

Saç ÖZETİ| beyazlamasına kimyasal boyalarla geçici çözüm arayanların yanında kimyasal ürünlerden kaçınmayı tercih edip doğal yöntemlere başvuranlar da var. İşte, İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden gelen doğal çözüm önerileri: saç beyazlamasının kökünü kurutan mucizevi yağlar…

1.KEÇİBOYNUZU İLE GÜÇLÜ VE IŞILTILI SAÇLAR

Keçiboynuzu yağı, içeriğinde barındırdığı antioksidan ve vitaminler sayesinde saçları güçlü ve parlak bir forma bürüyor. Aynı zamanda saç beyazlamasını önlemeye yardımcı olan keçiboynuzunun pekmezi de tüketilince saç köklerini uyarıp saçların daha hızla uzamasını sağlıyor.

2. BAN OTU MUCİZESİ İLE BEYAZA SAÇA ELVEDA

Tıbbi alanda oldukça sık tercih edilen ve ağrı kesici etkisi bulunan ban otu, yağ formunda da kullanılabiliyor. Saç diplerine uygulandığında beyazlamayı engelleyen ban otu yağı, kıl köklerini uyarıp saç uzamasına da yardımcıdır.

3. ÇÖREK OTU YAĞI İLE PARILDAYIN

Türkiye’de oldukça geniş bir alanda yetişen çörek otunun kullanım geçmişi oldukça eskiye dayanır. Çeşitli pek çok hastalığın tedavisinde başarılı sonuçlar edinen çörek otu yağı aynı etkiyi saçlarda da gösteriyor. İçeriğinde bulundurduğu çinko, demir ve kalsiyum gibi temel bileşenler saç derisindeki kaşıntıyı gidermede etkili olurken aynı zamanda saç kırılmasını önler ve saçların nem dengesini korur. Çörek otu yağı, kepeklenme ve beyazlama gibi saçtaki diğer etkin problemlerle de başa çıkar.

İbn-i Sina'nın şifalı tedavi yöntemlerinden bu doğal yağ önerileri, saç beyazlaması sorunuyla baş etmek zorunda kalan kişiler tarafından denenmiş ve memnun kalınmıştır. Fakat her cilt ve saç tipi değişkenlik gösterir. Bu sebeple keçiboynuzu, ban otu ve çörek otu yağlarının herkesin üzerinde aynı etkiyi bırakması beklenemez. Özellikle, hassas cilt tipine sahip kişiler, alerjik reaksiyon riski taşıyanlar veya başka kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan uzman 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER