Yaşananlar ÖZETİ| üzerine muhalif gazeteci Nevşin Mengü'nün yapımcısı Cansu Şimşek, ilçede ruhsat almak için dönen rüşvet sarmalını ifşa etti.
İtfaiye ekiplerinin hiçbir usulsüzlük yokken kendisinden rüşvet aldığını belirten Şimşek, gazetecilik bağlantılarıyla İBB yönetimini aradığını, fakat yine rüşvet istendiğini vurgulayıp son olarak işini CHP Genel Merkezi'ni arayarak halledebildiğini anlattı.
İŞLETMELERİN YÜZDE 85'İ KAÇAK
Muhalif gazeteciler, gece kulübündeki yangının üzerinde durmasada, Sayıştay'ın 2022 raporuna göre, Beşiktaş'ta yer alan 20 bin 135 iş yerinden 17 bin 228'inin ruhsatı yok. Bu da Beşiktaş'taki işletmelerin yüzde 85'i kaçak demek.
Cansu Şimşek'in sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşım şu şekilde:
"Beşiktaş Belediyesi’den birebir aynı ruhsata sahip bir esnaf ve gazeteci olarak kabaca kendi “tecrübemi” anlatayım.
Bahsi geçen, alkollü mekanların olmazsa olmazı, “itfaiye raporu”nu almak için ayların sonunda pes edip İBB adına denetime gelen itfaiyecilere rüşvet vermek zorunda kaldım. İş öyle bir raddeye geldi ki, yanlarına başka memurları alıp alıp “bunun da imzası lazım” diye istedikçe istediler. Ortada hiçbir usulsuzluk yokken!
Artık canıma tak edip, asıl mesleğim aracılığıyla İBB’nin en tepesinde isimlerden birine mahcubiyetle ulaşınca, 3 ay beklediğim evrağı 2 saat içinde aldım. En kritik evrak tamamlanmıştı.
Ama bitmedi!
İşletme duvarlarında sıkça gördüğünüz, asıl ruhsatı belediyeden son ıslak imza ile teslim almaya gittiğimde -kimseden telefon, torpil vs ve herhangi bir eksik evrak olmadan- belirtilen bir adresten, onlarca adet, fahiş fiyatlı ramazan kolisi almak zorunda olduğum bilgisi paylaşıldı.
Sinir harbiyle CHP Genel Merkezi’ndeki üst düzey arkadaşımı aradım. 10 dakika sonra “benim konuyu yanlış anladığım” sitemiyle ruhsatı teslim aldım.
Yaşadıklarımın özeti bile değil aslında bu. Ancak Beşiktaş’taki her esnaf bilir ki, belediye işleri birer karadeliktir. Silkelenmesi ve seçimle yepyeni bir ruha bürünmesi umuduyla"
Editor : Şerif SENCER