Teknoloji

Queen Grubunun Müzik Hakları Rekor Fiyata Satıldı

Dünyaca ünlü rock grubu Queen'in müzik hakları, tam 1,2 milyar dolara satıldı. Böylece müzik tarihinin en yüksek fiyatlı katalog satışı oldu.

Queen Grubunun Müzik Hakları Rekor Fiyata Satıldı
23-06-2024 15:53

Dünya ÖZETİ| müzik tarihine geçen rock grubu Queen, kariyerinde Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We are the Champions, I Want to Break Free gibi çok sayıda hit parçaya sahip. Sony Music, 1970 yılında kurulan ve onlarca yıl süren kariyerinde büyük başarılara imza atan grubun hit şarkıları ve çok satan albümlerinden oluşan bir katalogun haklarını 1,2 milyar dolar gibi tarihi bir meblağ karşılığında satın aldı.

Bu tarihi anlaşmanın tek istisnası ise grubun canlı performansları oldu. Freddie Mercury'nin vefatından sonra gruba katılan yeni solist Adam Lambert ile birlikte grubun kurucu üyeleri Brian May ve Roger Taylor aktif olarak canlı performanslar sergilemeye devam ediyor. Bu performansların gelirleri grupta kalacak. 

Tarihin en büyük satışı

queen

Bu satın alma, müzik tarihinde tek bir sanatçı ya da grubun katalogu için yapılan en büyük satın alma olarak tarihe geçti. Bugüne kadar yapılan hiçbir satın alma 1 milyar doları aşmayı başaramamıştı. 

Aslında Sony Music, Michael Jackson'ın müzik katalogunun da yarısını satın almıştı. O satın almada, ünlü şarkıcının kataloguna da 1,2 milyar dolar değer biçilmişti. Sony Music de satın aldığı kısım için 600 milyon dolar ödemişti. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER