Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 4s Gen 2 Duyuruldu: İşte Özellikleri

Qualcomm, bütçe dostu telefonlar için geliştirdiği yeni işlemcisi Snapdragon 4s Gen 2'yi duyurdu. Yeni işlemci, uygun fiyatlı telefonlarda 5G'yi standart hâle getirecek.

Qualcomm Snapdragon 4s Gen 2 Duyuruldu: İşte Özellikleri
30-07-2024 17:58

Mobil ÖZETİ| işlemci dünyasının önemli isimlerinden Qualcomm, düzenlediği bir etkinlikte "Snapdragon 4s Gen 2" olarak isimlendirdiği yeni işlemcisini duyurdu. Bütçe dostu telefonlarda 5G'yi standart hâle getirmeyi amaçlayan işlemci, dikkat çekici özelliklerle donatıldı.

Samsung'un 4 nm üretim sürecinden geçen ve 8 çekirdekli bir yapıya sahip olan işlemci, hiç fena olmayan özellikler vadediyor. Qualcomm'un yeni işlemcisinde 1.8 GHz'de çalışan 6 adet verimlilik çekirdeği (A55), 2.0 GHz'de çalışan 2 adet de performans çekirdeği (A78) bulunuyor. Bu da bütçe dostu akıllı telefonlarda oldukça ideal bir performans sunulacağı anlamına geliyor.

İlk olarak Xiaomi tarafından kullanılacak

qualcomm snapdragon 4s gen 2 duyuruldu

Yapılan açıklamaya göre ilk olarak Xiaomi tarafından piyasaya sürülecek akıllı telefonlarda kullanılacak Snapdragon 4s Gen 2, FHD+ çözünürlükte 90 Hz'ye kadar tazeleme oranına destek verecek. 16 MP + 16 MP şeklinde ikili kamera kurulumları veya 32 MP tek kamera kurulumlarını destekleyen işlemci, 108 MP fotoğraflar çekilmesini mümkün kılacak. Wi-Fi 5 ve Bluetooth 5.1 gibi nispeten yeni nesil teknolojilere de destek sunulacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER