Gündem

Prof. Dr. Nurullah Genç: Batı medeniyeti bir guguk kuşu medeniyetidir

Yazar şair Prof. Dr. Nurullah Genç 'Guguk kuşu yuva yapmaz, biliyorsunuz. Batı medeniyeti bir guguk kuşu medeniyetidir. Dünyanın başka insanlarına asla yuva yapmaz sadece yıkarlar.' dedi.

Prof. Dr. Nurullah Genç: Batı medeniyeti bir guguk kuşu medeniyetidir
08-09-2024 12:27

Kocaeli'de ÖZETİ| düzenlenen "21. İmam Hatipliler Kurultayı", Türkiye genelindeki imam hatip derneklerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yazar şair Prof. Dr. Nurullah Genç İmam hatipli gençlere Batı Medeniyeti fotoğrafı ve günümüzün nasıl okunması gerektiği hakkında değerli sohbet yaptı.

İşte Nurullah Genç'in o sözleri;

Bir düşünürün şöyle güzel bir sözü var. Diyor ki; bir şehri fotoğraflarıyla tanıyan kişi o şehri iç bulunan kadar tanıyamaz. Bizim milletimizin ve genelde dünya Müslümanlarının hali içinde yaşadıkları yaşadığımız dünyayı içinde yaşamış olmanın gerektirdiği gibi tanımak yerine neredeyse fotoğraflarıyla tanımak gibi bir zafiyeti var, o yüzden çocuklarımız bu dünyayı dünyanın ne anlama geldiğini Batıyı Doğuyu ülkemizi ülkemizin dışını kendilerini nefislerini ve bütün bir alemi bütün bir dünyayı düşünmekte zorluk çekiyorlar ve tanımakta zorlanıyorlar. Senelerdir ülkemizin hemen her yerini dolaştım gençlerimizle imam hatiplerle öğrencilerimizle bir araya geldim onlarla yaptığımız sohbetlerden ortaya çıkan böyle bir netice var. 

Benim yanımda sohbet esnasında bile telefonunu açıp oradan bir programla Kore'deki bir dizi filmi izleyen imam hatipli gençle yan yana oturmanın acısını yaşamış birisiyim ben. Onun için kurultayımız hayırlı olsun. Evet ama bir sorgulamayı da kendi dünyamızda yapmamız lazım. Batı medeniyetini gencimize, çocuklarımıza ne kadar öğretebildik bir düşünmek mecburiyetindeyiz. Biz onlara Batı'nın dinini anlatamazken Batı, ellerindeki telefonlarla ve programlarla her gün kendisini onlara yeniden sevdirmenin programını ve mücadelesini veriyor. Aziz kardeşlerim, Batı medeniyeti bir guguk kuşu medeniyetidir; gençlerimiz guguk kuşunun ne olduğunu bilmiyorlar. Bundan yıllarca önce, 40 yıl önce "Guguk Kuşu" filmini yapmıştı Hollywood. Hollywood, filmleriyle, dizi filmleriyle, tiyatrosuyla, müziğiyle Batı'nın gençlerimize zerk ettiği zehrin haddi var hesabı yok. Ama çoğu defa ailelerimiz bile yanlarındaki çocuklarını takip etmekte zorlanıyorlar. Bu neyi getiriyor beraberinde biliyor musunuz? Vatanımıza, milletimize, Allah'a, peygambere, kitaba sadakatten uzaklaştırıyor insanımızı. Ve bizi bu manada İmam Hatip, imam hatiplere ve Önder'e düşen vazife çok büyük. Herkesin pür dikkat, neredeyse uykusunu feda ederek, gece gündüz çalışması lazım. Yoksa gidişat bizi hiç de iyi bir neticeye götürmeyecek, bundan emin olabilirsiniz. Çünkü kardeşlerimizin dünyasında yaşıyorum, her daim onlarla iç içeyim; köyde, kasabada, şehirde, ilçede, İstanbul'dan Türkiye'nin hemen hemen her yerine ve yurt dışına gidip geliyorum ve bu manzarayı görmenin acısıyla yaşıyorum.

Nurullah Genç kimdir? Aslen nerelidir? Eskiden boyacılık yapan Nurullah Genç'in kitapları...Nurullah Genç kimdir? Aslen nerelidir? Eskiden boyacılık yapan Nurullah Genç'in kitapları...