Ekonomi

Piyasaların gözü ABD'den gelecek olan verilerde! Uzman isim Haziran ayına dikkat çekti!

Ekonomi - Piyasalardaki dalgalı seyri Haber7’ye değerlendiren Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, ABD’den gelecek olan büyüme verilerinin altını çizdi. Kaçmaz, altın ve borsa açısından Haziran ayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Piyasaların gözü ABD'den gelecek olan verilerde! Uzman isim Haziran ayına dikkat çekti!
30-05-2024 16:07

Haber7

Küresel ÖZETİ| piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin ekonomik aktivitedeki canlılığa işaret etmesi, Fed yetkililerinin temkinli açıklamaları ve yayımlanan Fed tutanakları sonrasında ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerin yılın son çeyreğine ötelenmesiyle hafta içi negatif bir seyir izlenirken, gözler ABD'de açıklanacak büyüme verisine çevrildi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,26 yükselişle 10.506,79 puandan başladı. Endeks günün ilk yarısında yüzde 0,04 değer kaybederek 10.476,01 puana indi. Borsa İstanbul’da Mayıs ayının sonuna yaklaşırken yurt içi piyasalarda gözler kritik bir ay olan Haziran ayında.

Altın fiyatlarındaki iniş ve çıkış yakından takip ediliyor. En çok tercih edilen yatırım araçlarından olan altına ilgi sürüyor. Dün günü değer kaybı ile kapatan altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 424 lira seviyesinde işlem görüyor.

Piyasalardaki dalgalı seyri Haber7’ye değerlendiren Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, ABD’den gelecek olan büyüme verilerinin altını çizdi. Kaçmaz, altın ve borsa açısından Mayıs ve Haziran ayına ilişkin konuştu.