Ekonomi

Piyasalarda yönü o gelişme belirleyecek: Gözler o güne çevrildi!

Ekonomi - Hafta itibarıyla piyasaların takip edeceği beş önemli gelişme olduğunu belirten ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, piyasalarda yönü Perşembe günü açıklanacak olan verilerin belirleyeceğini vurguladı.

Piyasalarda yönü o gelişme belirleyecek: Gözler o güne çevrildi!
14-10-2024 15:28

Haber7

Piyasalar ÖZETİ| veri odaklı bir seyir izliyor ve gelişmeleri fiyatlıyor.

Yurt içinde bu hafta piyasaların takip edeceği en önemli gelişme Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı olacak. Küresel piyasalarda ise veri akışının daha yoğun olduğu bir hafta izlenecek. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) ekim ayı faiz kararı, ABD perakende satış verileri, Çin büyüme verisi ve ABD üçüncü çeyrek bilanço sezonu sonuçları piyasa katılımcıları tarafından takip edilecek.

 

Küresel piyasalar faiz kararlarına odaklandıKüresel piyasalar faiz kararlarına odaklandı

 

Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup ve diğer önde gelen finans şirketlerinin bu hafta kazançlarını bildirecek. Yatırımcılar ayrıca UnitedHealth Group, Johnson & Johnson ve Intuitive Surgical'dan finansal güncellemeler alacak.

ABD’de tahvil piyasaları ise Columbus Günü tatili nedeniyle kapalı.

Fed Başkanı Christopher Waller ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly de dahil olmak üzere birçok Federal Rezerv konuşmacısı da bu hafta takvimde yer alıyor.

Piyasalarda gündemi ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, Haber7’ye değerlendirdi.