Ekonomi

Pirireis Denizaltısı göreve başlıyor

Ekonomi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Topraklarımızda huzur içinde yaşamak için hem Mavi Vatanımızda hem uzak coğrafyalarda güçlü ve etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz" açıklamasında bulundu.

Pirireis Denizaltısı göreve başlıyor
24-08-2024 17:03

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Recep Tayyip Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kahraman ordumuzun kahraman mensupları, tersanemizin kıymetli çalışanları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Deniz Kuvvetlerimizin gücünü ve etkinliğini artıracak gemilerin teslimi ve Aksaz Tersanesi Komutanlığımızın hizmete girişi vesilesiyle bir aradayız. Bu özel günde tersane komutanlığımızla birlikte ordumuz için kritik önemi haiz Pirireis denizaltımızı hizmete alıyor. Hızırreis denizaltımıza bayrak çekiyor ve seyir testlerini başlatıyoruz. Muratreis denizaltımızın havuz donatım faaliyetlerine başlıyor. İlaveten 2-3-4 numaralı akaryakıt gemileriyle 3 bin tonluk denizaltı havuzunu da hizmete veriyoruz. Gemilerimizin ve denizaltımızın inşasında emeği geçen her bir kardeşime kalpten teşekkür ediyor, ülkemiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Sözlerimin hemen başında vatanımızın bekası milletimizin istiklal ve istikbali uğrunda can veren aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Kahraman gazilerimize ülkem ve milletim adına şükranlarımı arz ediyor, rabbim hepsinden razı olsun diyorum.

"MAVİ VATAN'DA GÜÇLÜ BİR DONANMAYA SAHİP OLMALIYIZ"

Üç tarafı denizlerle çevrili tüm dünyanın gözü önünde olan bir ülkeyiz. Bu topraklardaki bin yıllık mevcudiyetini şehitlerin fedakarlıklarına borçlu olan bir milletiz. Mavi Vatan'da güçlü bir donanmaya sahip olmalıyız. TSK'yı her alanda güçlendirmenin çabası içindeyiz.

Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyacı olan her türlü platform için bütün imkanları seferber etmiş durumdayız. Donanmamızı hedeflediğimiz seviyeye bir adım daha yaklaştırıyoruz. Reis sınıfı denizaltılarımız dünyadakilere kıyasla üstün özelliklerle donatıldı. 

Reis sınıfı tüm denizaltıları 2029'a kadar hizmete alacağız. Kendi denizaltısını inşa eden lider ülkeler arasına gireceğiz.

Deniz kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu imkan ve kabiliyetlerine erişebilmesi için çok önemli projeleri hayata geçirdik.

HIZIRREİS denizaltımızı 2025 yılında, MURATREİS denizaltımızı da 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz.

Yaklaşık 138 yıllık hayalimiz olan kendi denizaltımızı inşa etme hedefimize MİLDEN Projemizle ulaşmayı ümit ediyoruz

 

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER