Ekonomi

Pegasus uçak siparişleri için çalışmalara başlıyor

Pegasus CEO'su Öztürk, gelecek aylarda bir sonraki uçak siparişi üzerinde çalışmaya başlayacaklarını açıkladı.

Pegasus uçak siparişleri için çalışmalara başlıyor
03-06-2024 06:57

Pegasus ÖZETİ| CEO'su Güliz Öztürk, Reuters'a yaptığı açıklamada, önümüzdeki on yıl içinde hızlı büyümeyi sürdürmek için önümüzdeki aylarda bir sonraki uçak siparişi üzerinde çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

"2029'dan sonra da büyümek istiyoruz, talep var, yeni bir siparişle çıkmak zorundayız" diyen Öztürk, henüz belirli bir karar veya çalışma olmadığını da sözlerine ekledi.

Pandemi sonrasında seyahatlerde hızlı bir toparlanma görülen Pegasus, Temmuz 2023'te 36 adet Airbus A321neo uçak siparişi vererek 2012'den bu yana verdiği toplam sipariş sayısını 150'ye çıkardı.

Güliz Öztürk verdiği bir röportajda on altı tanesinin bu yıl, kalan 52 tanesinin ise 2029 yılı sonuna kadar teslim edileceğini söyledi.

Pegasus'un 105 uçaklık karma bir Boeing ve Airbus filosu var, ancak filoya Avrupalı uçak üreticisi Airbus hakim.

Havayolunun ikili filo stratejisinin işe yarayıp yaramadığı sorulduğunda Öztürk, tek bir filo işletmenin daha basit görünmesine rağmen, "teslimat gecikmeleri yaşadığınızda, resimde iki üreticiye sahip olmanız iyi bir şey" dedi.

Pegasus'un Airbus'tan teslimatlarda önemli bir gecikme yaşamadığını da sözlerine ekledi.

Öztürk'e göre en büyük zorluk, jeopolitik gerilimlerin ve savaşların akaryakıt fiyatlarında artışa yol açtığı ve enflasyonu artırdığı bir dönemde maliyetleri yönetirken talebe ayak uydurmak.

Geçen yıl 15 yeni Airbus uçağını teslim alan Pegasus, talebi karşılamak için üç uçağı daha wet lease olarak almak zorunda kaldı. Öztürk, Boeing uçaklarını başlangıçta planlanandan daha uzun süre uçurma kararının da kapasiteyi sağlamak için olduğunu söyledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER