Spor

Paris Olimpiyat oyunlarına Türkiye'den kaç sporcu, hangi branşta katılacak?

Tüm Spor - 2024 yılında düzenlenecek olan 33. Yaz Olimpiyat oyunları, Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak. Paris Olimpiyat oyunlarında hangi sporların olacağı, ne zaman başlayacağı ve Türkiye'den kaç sporcunun katılacağı merak ediliyor.

Paris Olimpiyat oyunlarına Türkiye'den kaç sporcu, hangi branşta katılacak?
08-07-2024 19:08

Paris ÖZETİ| Olimpiyat oyunları 2024 yılında heyecanlı geçecek. Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak oyunlar için hazırlıklar son sürat devam ediyor. Eyfel Kulesi’nin yakınında bulunan Stade Tour Eiffel ve Arena Champ-de-Mars’ta dünya genelinden gelecek olan sporcuların ağırlanması için yoğun çaba harcanıyor. Paris Olimpiyat Oyunlarında hangi sporların olacağı ise merak konusu oldu. 

Paris Olimpiyatları 2024

PARİS OLİMPİYATLARI’NDA TÜRKİYE’DEN KAÇ SPORCU KATILACAK?

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin internet sitesinde bulunan bilgilere göre, Paris Olimpiyat oyunlarında Türkiye’den 55 sporcu katılacak..  Ayrıca milli sporcularımızın 7 kota daha almasıyla Paris 2024 Olimpiyatları’nda atletizm alanında Türkiye’yi temsil edecek sporcu sayısı 15’e çıktı.

Erkekler

100 metre: Kayhan Özer400 metre engelli: Berke Akçam, Yasmani Copello20 kilometre yürüyüş: Salih KorkmazMaraton: Kaan Kigen ÖzbilenYüksek atlama: Alperen AcetÜç adım atlama: Necati ErSırıkla atlama: Ersu ŞaşmaÇekiç atma: Özkan Baltacı

Kadınlar

20 kilometre yürüyüş: Meryem BekmezYüksek atlama: Buse SavaşkanÜç adım atlama: Tuğba DanışmazGülle atma: Emel Dereli

PARİS OLİMPİYAT OYUNLARINDA HANGİ SPORLAR OLACAK?

2024 yılında Paris Olimpiyatlarında 30’dan fazla spor dalı olacak ve her bir alanda farklı yetenekler sergilenecek. Başta klasik branşlar (Yüzme, atletizm ve jimnastik) olacak. Ayrıca futbol, basketbol, tenis gibi dünya çapında popüler sporlarda programda olacak. Ayrıca bu yıla özel sörf ve tırmanış gibi yeni eklenen spor dalları olacak ve izleyicilere keyifli anlar yaşatacaktır. 

PARİS OLİMPİYATLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK 2024?

2024 yılında düzenlenecek olan Paris Olimpiyat oyunları 26 Temmuz – 11 Ağustos tarihlerinde Paris’te yapılacak. 33. Yaz Olimpiyat oyunları 26 Temmuz (Cuma) Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER