Teknoloji

Otoyolda Araba Sürerken Hipnoza Yakalanmak - Webtekno

Daha önce araba sürerken mutlaka bir kez dahi olsun araba sürdüğünüzün bilincinde olmadığınızı fark etmişsinizdir. Günümüzde çoğu sürücüde sıkça görülen bu durumun kendine özel bir adı bile var. Neden olduğunu ve olduğunda ne yapmamız gerektiğini sizlere bu yazımızd

Otoyolda Araba Sürerken Hipnoza Yakalanmak - Webtekno
05-10-2023 18:13

Otoyol ÖZETİ| hipnozu olarak da bilinen bu durumun sürücüler tarafından çok can sıkıcı bir durum olduğunu az çok hepimiz tahmin etmişizdir. Özellikle son zamanlarda yoğun hayat temposuna bağlı stres düzeyinizde artış görüyorsanız bu yazıyı okumanızda fayda var.

"Peki nedir bu hipnoz durumu?" diyorsanız hemen açıklayalım.

İlk önce bu sendromun neden olduğuna bir bakalım: Özellikle fiziksel ve zihinsel yorgunluk bu sendroma davetiye çıkarıyor.

Otoyol hipnozu

Örneğin gece yetersiz bir uyku çektiniz ve sabah kalkıp düzgünce hazırlanamadan doğruca işe koşturdunuz. Beyniniz sizi ayık tutmak için çok fazla enerji harcayacaktır, günün sonunda eve dönüş yolunda en ufak bir oturmanız bile rahatlamanıza sebep olacak; bu rahatlık da uyku ihtiyacına dönüşecektir.

Bu gibi durumlarda insan beyni tıpkı otopilot modu açmış gibi çalışır. Sürersiniz ancak neden sürdüğünüzü bilmezsiniz, yolu ezbere biliyorsunuzdur çünkü. Trafik kurallarına otomatikmen uyar, derin derin düşüncelere dalarsınız. Ancak en ufak bir dalgınlık bile sizin veya bir başkasının ölümüne/yaralanmasına sebep olabilir. 

Dümdüz yollardaki beyaz çizgiler, bu sendroma yakalanma riskinizi önemli ölçüde arttırır.