Teknoloji

Otomobil Tasarımcısı Türkler ve Çalıştıkları Markalar - Webtekno

Türkiye, Togg ile yerli otomobil konusunda önemli bir adım atmış olsa da otomotiv sektöründe uzun yıllardır önemli temsilcilerimiz bulunuyor. Bunların başında ise hiç kuşkusuz dev otomobil markalarında görev yapan Türk tasarımcılar geliyor. Bizler de bugün sizler için yurt dı?

Otomobil Tasarımcısı Türkler ve Çalıştıkları Markalar - Webtekno
28-11-2023 09:12

Otomobiller ÖZETİ| için teknik detaylar kadar tasarım da oldukça önemli. Hatta çoğu kişi için otomobil satın alırken ilk bakılan şey tasarım oluyor. Bu yüzden araba tasarımcıları markalar için oldukça hayati bir rol üstleniyorlar.

Araçlarını çok daha iyi hâle getirebilmek için markalar önemli tasarımcılar ve tasarım ofisleri ile çalışıyor. Dünya genelinde birçok büyük otomobil üreticisinin tercihi ise Türk tasarımcılar oluyor.

Türk tasarımcılar dünya genelinde birçok büyük otomotiv firmasında kendisine yer bulmayı başarıyor.

türk tasarımcıların tasarladığı otomobiller

Türk tasarımcılar dendiğinde akla ilk olarak Murat Günak, Murat Güler ve Hasip Girgin geliyor. Ancak bu büyük tasarımcıların yanı sıra özellikle son yıllarda kendisine büyük firmalarda yer bulan birçok Türk tasarımcı da mevcut.

Gelin hep beraber Türk tasarımcıların kısa hayat hikâyelerine ve içerisinde yer aldıkları projelere yakından bakalım:

Murat Günak: Yerli otomobil Togg'un tasarım lideri.

Murat Günak Türk Tasarımcı

Yerli otomobilimiz Togg'un tasarım lideri olan Murat Günak, 1957 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Ortaokul eğitimini İstanbul'da tamamlayan Günak, sonrasında ise Almanya'nın Kassel şehrindeki Güzel Sanatlar Akademisinde endüstriyel tasarım bölümünde eğitim aldı. Lisansüstü eğitimini ise Londra'da bulunan Royal College of Art isimli okulda alan Günak, sonrasında ise tasarımcılık kariyerine adım attı.

Kariyeri boyunca Mercedes-Benz, Ford, Peugeot ve Volkswagen'de görev yapan Günak'ın birçok otomobilde imzası bulunuyor. Mercedes-Benz C Serisi (W202), Mercedes-Benz SLK (R170), Peugeot 206 CC, Peugeot 307, Peugeot 607, Volkswagen Passat CC ve Volkswagen Golf V; Günak'ın imzasının yer aldığı en önemli projeler olarak gösterilebilir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER