Teknoloji

Otomobil Firmalarının İlk Arabaları

Mercedes, Toyota, Peugeot… Günümüzde çok iyi bildiğimiz bu otomobil firmalarının bir zamanlar ürettikleri ilk otomobiller nasıl görünüyordu?

Otomobil Firmalarının İlk Arabaları
05-07-2024 18:18

Güncel ÖZETİ| modeller bir kenara dursun, bu içeriğimizde geçmişe doğru uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. 

Günümüzde neredeyse herkesin bildiği otomobil üreticilerinin tarihlerindeki ilk modellere göz atıyoruz. Kemerleri bağlayın, Mercedes ile başlayalım.

Mercedes, Benz Patent Motorwagen

Mercedes benz patent motorwagen

Yıl 1886, Mercedes’in ilk arabası Benz Patent Motorwagen, aynı zamanda icat edilen ilk otomobil. Mercedes’in bu icadıyla modern otomobil endüstrisinin de temeli atılmış oldu. 

BMW, 3/15

bmw 3/15

Uçak motorları ve motosikletler üreten BMW, Kasım 1928’de BMW, otomobil yapmaya karar verdi ve ilk defa BMW 3/15 modelini duyurdu. İşte böbrek ızgaralar, hayatımıza böyle girdi.

Porsche, 356

Porsche 356

Porsche'nin seri üretimdeki ilk otomobili 356, 1948 yılında tanıtıldı. O döneme tasarımıyla damga vuran otomobil, Ferdinand Porsche'nin oğlu Ferry Porsche tarafından geliştirildi.

Volkswagen, Type 1

volkwagen type 1

Aslında bu hikâyeye pek yabancı değiliz ama yine de kısaca özetleyelim. Alman üreticinin ilk otomobili, hepimizin 'Beetle' adıyla hatırladığı, 'Vosvos' da dediğimiz Volkswagen Type 1. 1930'ların sonlarında tasarlanan otomobil, Ferdinand Porsche tarafından geliştirildi. Projenin amacı, geniş kitlelere hitap edebilecek ekonomik ve basit bir otomobil yaratmaktı. 

Toyota,  AA

Toyota aa

1936 yılında piyasaya sürülen Toyota AA, dört kapılı bir sedan modeliydi. Aracın tasarımında yer alan yuvarlak hatlar, dönemin tipik Amerikan arabalarını andırıyordu.

Peugeot,  Type 1 

Peugeot type 1

Peugeot'nun ilk arabası, 1889 yılında tanıtılan Peugeot Type 1’di. Bu araç, Peugeot'un motorlu taşıtlar alanındaki ilk ciddi girişimiydi ve sonraki benzinli motorlu modellere geçişin temelini oluşturdu. Peugeot, 1890'dan itibaren benzinli motorlarla çalışan modeller üretmeye başladı 

Kaynaklar: BMW, Mercedes

Benzer içeriklere de göz atabilirsiniz:

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER