Gündem

Osmanlı torunu Mehmed Ali Bey'in oğlu YTB'yi ziyaret etti

Osmanlı’dan ABD’ye göç eden ilk Türklerden Mehmed Ali Bey’in oğlu Robert Turhan Ali-Carr YTB Başkanı Abdullah Eren ile bir araya geldi.

Osmanlı torunu Mehmed Ali Bey'in oğlu YTB'yi ziyaret etti
09-10-2024 17:47

1910’lu ÖZETİ| yıllarda Elazığ’dan ABD’ye göç eden ilk Türklerden olan Mehmed Ali Bey’in oğlu Robert Turhan Ali-Carr YTB’yi ziyaret ederek başkan Abdullah Eren ile bir araya geldi.

YÜREĞİ VATAN SEVGİSİ DOLU

Ziyaretin ardından duyduğu memnuniyeti dile getiren Eren, Ali-Carr’ın gönlünde beslediği vatan sevgisiyle diasporamızın önemli bir büyüğü olduğunu kaydetti. YTB olarak her zaman ailenin yanında olacaklarını ifade eden Eren şunları kaydetti:

“1910’larda Elazığ’dan ABD’ye göç etmiş büyüklerimizden Mehmed Ali Bey’in oğlu Robert Turhan Ali-Carr Beyefendi’yi kurumumuzda misafir etmekten büyük mutluluk duydum. 1946 doğumlu Turhan Bey ailenin Osmanlı’dan günümüze gönüllerinden eksik etmeği vatan sevgisinin sembolü olan ay yıldızlı rozeti göğsünden ayırmıyor. Türkçe bilmediği halde ziyadesiyle muhabbet beslediği memleketi Elazığ, kendi deyimiyle Harput’taki akrabalarını buluyor ve irtibatı koparmıyor. Biz de YTB olarak her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

TÜRK VATANDAŞI OLMAK İSTİYOR

Robert Turhan Ali-Carr’ın babası Mehmed Ali Bey, 1910’larda Elazığ’dan ABD’ye göç eden ilk Türklerden. 1990’ yıllarda Türkçe bilmediği halde bir Türk diplomat sayesinde ailesinin Elazığ’daki üyelerini bulan Ali-Car, Elazığ ve ABD arasında uzun yıllardır gidip geliyor. Türkiye’yi anavatanı olarak gören Robert Turhan Ali-Carr, Türk vatandaşı olmayı çok istiyor.

Robert Turhan Ali-Carr ziyaretin ardından Eren’e, babası Mehmed Ali Bey'e ait 1929 tarihli Türk Kimliğini hediye etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER