Teknoloji

OPPO, imagine IF Fotoğraf Ödülleri 2024 kazananlarını açıkladı!

OPPO’nun dünya çapında başlattığı OPPO imagine IF Fotoğraf Ödülleri 2024’ün kazananları açıklandı. Mobil fotoğrafçılıktaki üretkenliğin ve yeniliklerin öne çıktığı yarışmaya, 81 ülkeden 1 milyondan fazla fotoğraf gönderildi.

OPPO, imagine IF Fotoğraf Ödülleri 2024 kazananlarını açıkladı!
15-10-2024 17:53

Çin, ÖZETİ| Hindistan, Meksika, Kolombiya ve Mısır, başvuru sayısı açısından öne çıkan beş ülke arasında yer aldı. OPPO, kazanan eserleri Kasım'da Paris Photo'da sergileyecek. 

OPPO’nun dünya çapında sürdürdüğü IF Fotoğraf Ödülleri’nde bu yıl, on beş fotoğrafçı; Usta, Gümüş ve Bronz ödülleri başta olmak üzere diğer ödüllerin de sahibi oldu. Usta Ödülü, 'Hutuo Nehri Kenarında Yaz' isimli fotoğraf olan ve çocukluğun geçici neşesini yakaladığı, ışık ve hareketi ustaca kullanmasından dolayı Liang Xibing'e verildi. OPPO imagine IF Ustası olarak, Liang Xibing 24 bin dolar değerinde büyük ödülü kazanmasının yanı sıra OPPO’nun resmi fotoğrafçısı olacak ve çeşitli OPPO etkinliklerine öncelikli olarak erişim sağlayabilecek.  

Jürinin hem bir film afişine hem de bir çizime benzettiği, ‘Wandou ve Ayıcığı’ isimli fotoğraf He Huapei’ye Gümüş Ödül’ü getirdi. Fotoğrafta çocuk ile oyuncağı arasındaki dokunaklı bağın yakalanması etkileyici bulundu.

Bronz Ödül’ün sahibi olan Shailendra Singh’in ‘Barışçıl Bağ’ adlı eseri de hayal gücünü harekete geçirmesinden dolayı övgü topladı.  Jüri, OPPO Find N3 Flip gibi araçların, fotoğrafçıların profesyonel kalitede görüntüleri canlı ayrıntılar ve atmosferle yakalamalarının mümkün olduğunu bu fotoğraflarla da gördüklerini de belirttiler. 

OPPO Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ürün Müdürü Pete Lau, yarışma sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, "İstisnai fotoğraflar, en sıradan anlarda bile değerli duyguları koruma gücüne sahiptir ve onları zamansız anılara dönüştürür" dedi. Yarışmanın jüri üyelerinden Magnum Photos üyesi Alec Soth ise, "Fotoğrafçılık, yalnızca etkileyici manzaraları yakalamakla kalmayıp derin duygular uyandıran ve güçlü bir şekilde yankılanan çok sayıda tekniği birleştiren bir sanat biçimi olarak değerlidir" diye ekledi.

ONUR ÖDÜLLERİ ÜRETKENLİĞİ TEŞVİK ETMEK İÇİN VERİLDİ

36 Onur Ödülü, Manzara, Portre, Renkler, Solgun Olmayan An, Moda, Anlık, Işık, Seyahat ve Koleksiyon gibi dokuz kategoriye dağıtıldı. Yarışma, mobil fotoğrafçılığın sınırlarını zorlayan farklı bakış açılarını ödüllendirdi. Ayrıca, bu yıl ilk kez beş Genç Özel Ödülü sunuldu; bu ödüller, yeni neslin ilham veren yeteneklerini tanımak ve kutlamak amacıyla tasarlandı.

HERKES İÇİN FOTOĞRAFÇILIK

 “Görüntünün Ötesinde, Hayal Gücünün Ötesinde” temasıyla OPPO, teknolojik yeniliklerin sınırlarını zorlamaya ve üretkenliği küresel ölçekte güçlendirmeye olan bağlılığını bir kez daha bu yarışma ile vurgulamış oldu. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER