Teknoloji

Opera One, iPhone'lar için önemli bir yapay zeka özelliği alıyor

Opera One, iPhone cihazları için hizmet veren iOS sürümünde kullanıcılara yeni bir yapay zeka özelliği sunuyor.

Opera One, iPhone'lar için önemli bir yapay zeka özelliği alıyor
16-10-2024 14:23

Opera ÖZETİ| bugün iOS tarayıcısına yönelik bir güncelleme duyurdu. Şirket yapay zeka tabanlı görüntü tanıma özelliğini kullanıcılarına sundu. Şirket bu yeniliği, tasarımının baştan aşağı yenilenmesi ve iPhone'lara özel mobil sürümünün Avrupa genelinde yüzde 66'lık bir kullanıcı artışı elde etmesinin hemen ardından kullanıcılara açıkladı. İşte detaylar…

iOS için Opera One, Image Understanding desteği getirdi

Image Understanding (Görüntü Tanıma) özelliği kullanıcıların çevreleri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine, sorunları çözmelerine, kod yazmalarına ve daha pek çok şeye yardımcı olmak için fotoğrafları veya görüntüleri girdi şeklinde kullanan bir yapay zeka aracı olarak geliyor.

iOS için Opera One kullanıcılarına sunulan bu işlevi kullanmak için bir veya daha fazla fotoğraf yüklemeniz ve Opera'nın yerel yapay zekası Aria'ya içeriklerini sormanız yeterli olacak. Bunun ardından Aria sizlere mevcut fotoğrafla alakalı bilmeniz gereken tüm detayları aktarmaya başlayacak.

Firefox 131.0.3 önemli hata düzeltmeleri ile yayınlandı

Firefox 131.0.3 önemli hata düzeltmeleri ile yayınlandı

Mozilla çok sayıda hata düzeltmesi içeren kritik Firefox 131.0.3 güncellemesi ile karşımıza çıktı. İşte güncellemenin detayları...

Örnek vermek gerekirse kullanıcılar tarihi bir yeri ya da bir müzeyi ziyaret ettiklerinde buranın fotoğrafını Opera One'a yükleyebilir, Aria'dan buranın tarihi ve mimarisiyle alakalı detaylı açıklama talep edebilir. Opera Ürün Müdürü Jona Bolin yeni özellikle ilgili şunları söyledi:

“Gittikçe daha fazla insanın Opera One'ı seçtiğini görüyoruz. Opera olarak misyonumuz, iOS'ta bulacağınızdan daha üstün bir tarama deneyimi sunmaktır. Image Understanding kullanıcılarımıza bu sözü yerine getirmenin bir sonraki adımıdır.”

YouTube videoSDNShiftdelete.net

Peki ya siz Opere One kullanıcılarına sunulan bu yeni yapay zeka özelliği ile ilgili neler düşünüyorsunuz?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER