Microsoft, ÖZETİ| "güvenlik ve veri endişeleri nedeniyle" çalışanlarının ChatGPT'yi kullanmasını geçici olarak yasakladığı bildirildi. Şirket bu kuralı dahili bir web sitesinde duyurdu ve hatta kurumsal cihazların yapay zekalı sohbet robotuna erişimini engelledi.
OPENAI'IN EN BÜYÜK YATIRIMCISI OLMASINA RAĞMEN BU KARARI ALDI
Geçmişte birçok teknoloji şirketi ChatGPT'nin şirket içinde kullanımını yasaklamış ya da en azından caydırmış olsa da, OpenAI'nin en büyük ve en önde gelen yatırımcısı olduğu göz önüne alındığında Microsoft'un da aynı şeyi yapması ilginç görünüyor.
Ocak ayında Microsoft, geçmişte şirkete 3 milyar dolar aktardıktan sonra önümüzdeki birkaç yıl içinde ChatGPT'nin geliştiricisine 10 milyar dolar yatırım yapma sözü verdi. Bing'in sohbet robotu gibi ürünleri için kullanıma sunduğu yapay zeka destekli araçlar da OpenAI'nin geniş dil modelini kullanıyor.
Ancak Microsoft'un notunda "Şirketin OpenAI'ye yatırım yaptığı ve ChatGPT'nin uygunsuz kullanımı önlemek için yerleşik güvenlik önlemlerine sahip olduğu doğru olsa da, web sitesinin yine de üçüncü taraf bir harici hizmet olduğu" bildirildi.
Çalışanlarına "dikkatli olmalarını" tavsiye eden şirket, yapay zeka görüntü üreticisi Midjourney de dahil olmak üzere diğer harici hizmetler için de aynı durumun geçerli olduğunu ekledi.
MİCROSOFT GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI
CNBC, haberini yayınladıktan sonra Microsoft'un sohbet robotuna erişimi hızla yeniden sağladığını söylüyor. Ayrıca, sohbet uygulamasını ve tasarım yazılımı Canva'yı engellediğini söyleyen tavsiye dilini de kaldırdığı bildirildi. Bir şirket sözcüsü haber kuruluşuna yaptığı açıklamada, ChatGPT'den açıkça bahsedilmesine rağmen yasağın bir hata olduğunu ve Microsoft'un hatasını fark eder etmez erişimi yeniden sağladığını söyledi.
Sözcü, "LLM'ler için uç nokta kontrol sistemlerini test ediyorduk ve yanlışlıkla tüm çalışanlar için açtık" dedi. Sözcü sözlerine şunları da ekledi: "Daha önce de söylediğimiz gibi, çalışanlarımızı ve müşterilerimizi Bing Chat Enterprise ve ChatGPT Enterprise gibi daha yüksek düzeyde gizlilik ve güvenlik korumaları sunan hizmetleri kullanmaya teşvik ediyoruz."
Editor : Şerif SENCER