Yaşam

Öğrencilere karne hediyesi: Ayasofya ve Efes deneyim müzeleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi'nin, 15-23 Haziran tarihlerinde ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz olacağını duyurdu.

Öğrencilere karne hediyesi: Ayasofya ve Efes deneyim müzeleri
07-06-2024 16:47

Kültür ÖZETİ| ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi'nin 15-23 Haziran döneminde ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz olacağını açıkladı.

Kurban Bayramı ve karne tatiline özel düzenlenen kampanya ile İstanbul Sultanahmet'te Defter-i Hakani Binası'nda bulunan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti içindeki Efes Deneyim Müzesi ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz hizmet verecek. Kampanya süresi olan 15-23 Haziran döneminde, 15 yaş altı tüm ziyaretçileri Türkiye'nin zengin kültürel mirasını yakından inceleme fırsatı yakalayacak.

ZİYARETÇİLER 8 BİN YILLIK TARİHE ŞAHİT OLUYOR

Gece müzeciliği uygulamasının başlatıldığı Efes Deneyim Müzesi, haftanın 7 günü, 08.00 ile 23.30 saatleri arasında ziyaretçilerle buluşuyor. Müze ziyaretçileri, antik kentin 8 bin yıl öncesine varan hikayesine yakından şahit oluyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER