Ekonomi

Nvidia hisseleri çakıldı: Piyasa değeri 279 milyar dolar eridi

Nvidia hisseleri yüzde 9,5 oranında değer kaybetti. Şirketin piyasa değeri 278,9 milyar dolar eridi.

Nvidia hisseleri çakıldı: Piyasa değeri 279 milyar dolar eridi
04-09-2024 00:07

ABD ÖZETİ| hisse senetlerinin küresel çapta riskli varlıklardan kaçışla birlikte düşüşe geçmesinden dört hafta sonra, iki sektör analistinin yapay zeka etrafındaki çılgınlığın çok ileri gittiği yönündeki endişelerini yeniden dile getirmesi, çip üreticileri hisse senetlerinde yeni bir satış dalgası başlattı.

Nvidia hisseleri yüzde 9,5 oranında değer kaybederken, şirket ABD hissesi için şimdiye kadarki en büyük değer kayıplarından birini yaşarak 278,9 milyar dolar eridi.

Nasdaq 100 yüzde 3,2 düştü. S&P 500 endeksi, iki sektör hariç tüm sektörlerde düşüşle yüzde 2'den fazla düşüş yaşarken, Cboe Volatilite Endeksi 20'nin üzerine çıktı.

Yatırımcıların hisse senedi satışlarından korunmak için güvenli liman aramasıyla petrol yüzde 4 düştü ve Hazine tahvil getirileri yükseldi.

Çip sektörü büyük hasar alırken, Philadelphia yarı iletken endeksi Mart 2020'den bu yana en büyük düşüşü yaşadı.

Bu yıl Philadelphia yarı iletken endeksinde en kötü performans gösteren ikinci hisse olan Intel yüzde 8,8 düştü. Çip ekipmanı üreticisi Applied Materials yüzde 7 düştü. Dünyanın en büyük sözleşmeli çip üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. da hemen hemen aynı oranda düşüş yaşadı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER