Yaşam

Notre Dame küllerinden doğdu! 7 Aralık'ta açılıyor, giriş artık ücretli

2019'da çıkan yangında adeta küle dönen Notre Dame Katedrali, uzun süren bakım ve yenileme çalışmasıyla adeta küllerinden doğuyor. Katedral, 7 Aralık'ta yeniden ziyarete açılacak. Notre Dame'a girişler ise, 5 euro olacak.

Notre Dame küllerinden doğdu! 7 Aralık'ta açılıyor, giriş artık ücretli
26-10-2024 13:03

Fransa ÖZETİ| Kültür Bakanı Rachida Dati, "dünyaca ünlü kilise ve katedrallerin bakımlı kalmasına yardımcı olmak amacıyla", Notre Dame Katedrali'ne girişlerde ücret alacaklarını duyurdu. Ziyaretçi başına 5 euro alarak, Notre Dame'ın yılda 75 milyon euro gelir elde edebileceğini söyleyen Dati, "Avrupa genelinde insanlar en dikkat çekici dini yapılara girmek için para ödemek zorunda kalıyor." dedi.

Notre Dame, 2019'da çıkan bir yangının ardından harabeye dönmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Notre Dame'ı 5 yıl içerisinde yeniden inşa etme sözü vermiş ve özel sektörden finansman desteği almıştı. Katedral, geniş çaplı bir yeniden inşa çalışmasının ardından 7 Aralık'ta yeniden açılacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü'ne göre, Fransa, 2023 yılında yaklaşık 100 milyon ziyaretçiyle dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi oldu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER