NASA ÖZETİ| isminizi Jupiter'e gönderecek! İşte uygulayacağınız adımlar...
GALERİNİN DEVAMI gibi giderse 2024 yılında Europa Clipper adlı bir uzay aracı Jüpiter'in pas rengi yarıklarla kaplı buzlu, gri uydusuna doğru bir yolculuğa çıkacak.">yüksek teknolojili spektrometresi, radar sistemi, optik görüntüleyicisi ve uzaylıların yaşam alanlarına dair kanıt aramak üzere inşa edilmiş diğer araçlarının yanı sıra sizin adınızı da taşıyacak.">İSMİNİZİ JUPİTER'E GÖNDERİN!">na buradan kaydolmak. Kampanya 31 Aralık saat 23:59'da (1 Ocak 0459 GMT) sona eriyor; Ayrıca bu satırlar yazılırken yaklaşık 900.000 isim kayıt edildi...">Message In a Bottle sayfasına tıklamanız olacak.
Açılan sayfada Send Your Name yazan yere tıklayın.
">Last Name yazan yere ise soyadınızı yazarak Next'e (ileri) tıklayın.">bağlı mail adresinizi ekleyebilirsiniz. Location kısmından Turkey'i seçip, Zip Code yazan yere ise posta kodunuzu girmeniz gerekiyor.">sonra Sign On yazan yere tıklayıp başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Eğer isterseniz aşağıdaki kutucuğa tıklayıp NASA'nın haber bültenine üye olabilirsiniz.">TÜRKİYE'DEN 22 BİNDEN FAZLA KİŞİ ADINI YAZDIRDI
28 Kasım 2023 saat 09.30 itibariyle NASA'nın programına dünya genelinde 930 binden fazla insan başvurdu.
">KEŞFI AÇIKLADILAR: MERKÜR'DE YAŞAMIN IZLERİ BULUNMUŞ OLABİLİR!">Uzay aracının renkli görüntüler çeken JunoCam cihazı, Güneş sistemimizdeki volkanik açıdan en aktif gezegen gövdesi olan Io'nun altı fotoğrafını çekti.
Juno'nun bilimsel araçlarının, uçuş sırasında Io hakkında büyük miktarda ek veri toplaması bekleniyor.
LO'NUN YANARDAĞLARINI İNCELİYOR
Juno'nun baş araştırmacısı Scott Bolton yaptığı açıklamada, "Juno bilim ekibi, bu uçuştan elde edilen verileri önceki gözlemlerimizle birleştirerek, Io'nun yanardağlarının nasıl değiştiğini inceliyor. Ne sıklıkta patladıklarını, ne kadar parlak ve sıcak olduklarını, lav akışının şeklinin nasıl değiştiğini ve Io'nun aktivitesinin Jüpiter'in manyetosferindeki yüklü parçacıkların akışıyla nasıl bağlantılı olduğunu arıyoruz." dedi.
NASA'nın Juno uzay aracı, Jüpiter'i incelemek amacıyla 5 Ağustos 2011'de Dünya'dan fırlatıldı.
4 Temmuz 2016'da gaz devinin yörüngesine girdi.
O zamandan bu yana, Jüpiter'in atmosferi ve iç kısmı ile uyduları hakkında veri topladı.
Editor : Şerif SENCER