Teknoloji

NASA faturayı ağır kesti: Boeing için kritik karar!

NASA Boeing için faturayı ağır kesti! Peki Starliner uzay aracında yaşanan sorunun asıl sebebi ne? İşte detaylar...

NASA faturayı ağır kesti: Boeing için kritik karar!
19-10-2024 20:33

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde Starliner uzay aracında meydana gelen sorunları sizlerle paylaşmıştık. Bu konuda gerekli operasyonları yürüten NASA, Boeing için de kararını verdi. Konuyla ilgili sorunlar firma için büyük bir faturaya dönüştü. İşte Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA) tarafından Boeing için verilen kritik kararın detayları…

NASA artık Boeing ile çalışmayacak! Yeni yıldız Musk'ın şirketi SpaceX!

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız Starliner uzay aracı haberlerini hatırlıyorsunuzdur. Bildiğiniz gibi iki astronot uzayda araçta meydana gelen sorunlar sebebiyle mahsur kalmıştı. Bu mahsur kalmanın astronotlar için hayati bir tehlikesi yok. Zira Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) astronotların çok uzun süreler boyunca hayatta kalmalarını sağlayacak gıda vb. ihtiyaçlara tam olarak sahip.

Ancak Boeing için kritik süreç başladı. Zira Starliner uzay aracındaki sorunlar daha büyük felaketlere de yol açabilirdi. Bu kapsamda NASA, Boeing ile birlikte planlanan tüm uzay operasyonlarını durdurdu. Bunun yanında mahsur kalan astronotları almak üzere Elon Musk'ın şirketi SpaceX'i görevlendirdi.

BMW bu otomobilden sadece 50 tane üretecek!

BMW bu otomobilden sadece 50 tane üretecek!

BMW Skytop Roadster seri üretime giriyor. Şirket, ultra lüks pazara hitap edecek modelinden 50 adet üretecek.

Devamında ise NASA, 2025 yılı içerisinde planlanan tüm uzay görevlerinde Elon Musks'ın şirketi SpaceX'in öncü olacağını ve Boeing'i programların tamamen dışında bırakacağını açıkladı. Açıklamanın sonunda ise yaşanan olaylarla ilgili daha net bilgilere ulaşmak ve Starliner uzay aracında meydana gelen sorunların daha iyi anlaşılabilmesi için bu kararın alındığını bildirdi.

Geçtiğimiz aylarda ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın da Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yaptığı yolculuğa eşlik eden SpaceX, 2025 yılındaki tüm uzay görevlerinin sorumluluğunu üstlenmiş oldu. Bu şirkete aynı anda büyük bir prestij ve kazanç olarak geri dönecek.

Boeing tarafından gelen açıklamalarda ise sorunun ne olduğu hakkında gelecek kapsamlı raporların beklenmesi gerektiği bildirildi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye’de satışa çıkması halinde 1 milyon TL ödeyerek bu televizyona sahip olmak ister misiniz? Görüşlerinizi bizimle yorumlar bölümünde belirtin. Ayrıca ShiftDelete.Net YouTube kanalını ve sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER