Teknoloji

NASA, Bennu Asteroitinden gelen paketi canlı yayında açıyor!

NASA, Bennu Asteroiti'nden gelen paketi canlı yayında açıp gelişmeleri tüm dünya ile paylaşıyor. İşte detaylar

NASA, Bennu Asteroitinden gelen paketi canlı yayında açıyor!
11-10-2023 21:17

Tüm ÖZETİ| dünyanın gözü bu canlı yayında. Geçtiğimiz günlerde OSIRIS-Rex misyonu başarıyla tamamlandı. Uzay aracı Dünya'ya yaklaşıp Bennu Asteroiti'nden topladığı parçaları başarılı bir şekilde gezegenimize bıraktı.

Yetkililer, gök cisimleri arasında taşınan bu gizemli paketi teslim aldı. İlk incelemelerini yaptı. Nihayet NASA, Bennu Asteroiti'nden gelen paketi canlı yayında tüm meraklıların gözü önünde açıyor. Bu görev, evrenin gizemini aydınlatmaya yardımcı olacak.

Bennu Asteroiti'nden gelen kargo sonunda canlı yayında açılıyor!

Geçtiğimiz günlerde OSIRIS-Rex misyonunun uzay aracı O-Rex, evrenin gizemine ışık tutacak paketi Dünya'ya bıraktı. Araştırmacılar, NASA'nın başarılı operasyonuyla Bennu Asteroiti'nden parçaları taşıyan kapsülü labaratuvara götürdü.


Bennu Asteroiti'nden gelen kapsül açılıyor

NASA, ilk olarak kapsülün üzerindeki gizemli tozların peşine düştü. Bilim adamları, Bu tozların Bennu Asteroiti'ne ait olacağını düşündü. Nihayet bugün canlı yayında bu gizemli paket canlı yayında tüm sırları aydınlatacak.

NASA'nın uzay aracına dur durak yok: Bennu'dan sonra yeni görevi Apophis Asteroiti!

NASA'nın uzay aracına dur durak yok: Bennu'dan sonra yeni görevi Apophis Asteroiti!

NASA'nın uzay aracı Bennu Asteroiti'nden getirdiği kapsülü dünyaya bırakır bırakmaz yeni görevi olan Apophis Asteroiti'ne doğru yol aldı.

OSIRIS-REx, 2016 yılının eylül ayında görevine başladı. NASA bu görev için 1.2 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Fırlatıldıktan iki yıl sonra uzay aracı, 1.650 metre genişliğindeki asteroide ulaştı. 2020 yılında uzay aracı Bennu'ya beklenenden çok daha derine girmeyi başardı. Bugüne kadarki en büyük asteroit yüzey örneğini topladı.

Bilim adamları, toplama odasının kapısının daha büyük kayalık malzemelerle sıkıştırıldığını ve bazı kaya parçalarının uzaya sızdığını keşfettiler. Bu nedenle daha fazla malzeme kaybını önlemek için numune alma cihazını hızlı bir şekilde dönüş kapsülünün içine saklamaya karar verdiler.